fredag 5 november 2010

LÅT OSS SKAPA OSS SJÄLVA PÅ PIPPI-VIS!


Läser nu boken "Pippi Power: 7 vägar till kvinnlig kraft" av Gitte Jörgensen. Den gör mig glad och hoppfull och definitivt lite Pippi -crazy . Kommer att delge er lite härliga tankar allteftersom jag läser.

Den här frågan ställer författaren:
 • Tänk om livet inte handlar om att du ska "finna dig själv", utan i stället om att du på ett magiskt sätt kan "skapa dig själv?"
En kvinna som fått coaching av författaren och som har "sökt sig själv" i många år, regerar så här tankarna som frågeställningen ger: "Att skapa sig själv är ett aktivt och positivt sätt att förhålla sig till sitt liv på. Jag kan börja med att skapa mig själv här och nu. Det känns lättande."

Jag känner att det tangerar det som jag brukar prata om med mina coachingkunder - ATT UTNYTTJA SITT HANDLINGSUTRYMME. Att oavsett situation fråga sig själv :
- Vad finns det som JAG faktiskt kan göra för att förändra/förbättra min situation efter de förutsättningar jag har?

Det handlar alltså om att göra det man kan själv - i tanke och/eller handling. Lite som Gitte Jörgensen menar att vi ska SKAPA oss själv istället för att leta efter det vi tror ska finnas.
Personligen tror jag att "skapandet" och "finnandet" kommer att mötas mitt i allt i hopa. När du känner att du vill och kan förändra och påverka - skapa ditt liv, DÅ kommer du att hitta ditt sanna jag.

 • På vilket sätt kan du skapa dig själv, ditt liv och dina möjligheter idag och under helgen?
Nu tar jag helg och ska därmed skapa skapa mig själv.
Känner kraft och inspiration. 
Ha det gott så ses vi på måndag. 
Ljus och värme till er alla härliga!

8 kommentarer:

 1. En klar tankeställare som vi alla behöver. Jag tänker ofta på vad jag själv kan göra för att påverka min egen situation istället för att ägna energi på det jag inte kan påverka. Det blir inte bättre än du gör det liksom.

  Tack för tipset, ska genast inhandla boken.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Just idag rensar jag i röran, för att bli av med en massa negativ energi. Mitt val. Igår struntade jag i det, och var på utflykt med mina barn istället. Mitt beslut.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Åh, det låter lite som det experiment jag är mitt i - "att leva som om jag levde min dröm". :-)
  Trevlig helg!!

  SvaraRadera
 4. Läste den för några månader sedan. Så bra! :-D

  SvaraRadera
 5. Kanske skulle läsa boken.
  Tycker aldrig jag lyckas finna mig själv riktigt, kunna beskriva vem jag är.
  Att skapa sig själv låter som en bättre väg, som om jag redan börjat genom att stå för den jag är, förutom de stunder jag trillar genom ett hål. Göra saker jag trivs med o umgås med folk som ger energi och kärlek. Lyckas nästan iaf... lärandet är en process som pågår uteslutande jämt.

  SvaraRadera
 6. Önskar att ALLA läser Pippi Power. Den är bara så underbar!

  Kramar, Helene

  SvaraRadera
 7. Tack så mycket för din kommentar! Din blogg är jättehärlig! Älskar färgerna och bilderna så "honom ska vi ha"

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Denna boken kanske skulle passa mig? Jag köpte "Finn din energikod" när du skrev om den. Har du läst den än? Jag har bara precis börjat, hittills tycker jag att den är svårsmält och amerikansk (många ord). Vad tycker du?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...