tisdag 19 oktober 2010

MED ÅLDERNS RÄTT

Jag funderar på det där med ålder...
Varför anser många (flest kvinnor?) att det är genant att tala om hur gamla de är? För jag upplever att det är så. Håller du med?
Jag har i och för sig alltid haft svårt för att förstå att man ska behöva skämmas för något som man inte själv kan rå för.
Som till exempel att man har rött hår, är lång, har stora fötter eller uppnäsa (vilket inte på något sätt är felaktigt alls, utan bara får statuera exempel). Hur vi ser ut har vi inte själva bestämt, och då ser jag inte logiken i att gå omkring att skämmas för det om vi nu av någon anledning antingen själva tycker att det är "felaktigt" eller om vi har fått höra det från omgivningen.

Däremot kan jag definitivt tycka att man ska skämmas om man har sårat någon annan människa. Om man har gjort något medvetet för att göra någon annan illa. Men aldrig för hur man ser ut eller hur gammal man är.

Brukar du tala om hur gammal du är, eller drar du till med "30-någonting" eller "40+" då du i själva verket snarare är "50-"?
Vad beror det på tror du att vi inte vill tala om hur gamla vi är?

Själv är jag 42 år gammal eller ung. Inte mycket jag kan göra åt det. Jag blir äldre hela tiden, precis som alla ni andra. förhoppningsvis blir jag både klokare och mer levnadsglad allt eftersom.

3 kommentarer:

 1. De här var ett passande ämne för mig eftersom jag har extrem åldersnojja över att fylla 26 år imorgon. Nått som egentligen är väldigt larvigt eftersom de inte är speciellt gammal men jag tror att de för min del hänger ihop med att jag inte är där jag vill vara och inte har kommit någonstans sen förra året.

  SvaraRadera
 2. Jag är 45 och superstolt över att äntligen må bra, veta var jag är och vad jag vill i livet och med livet. Det är skithäftigt att vara 45 juh! *haha* Och jag blir bara äldre och bättre, så är det.

  Nu måste jag hejda mig lite, så jag inte blir FÖR bra. *ler stort*

  SvaraRadera
 3. Ensamma mamman - Grattis i förskott! Det finns säkert ett samband med att du inte är nöjd med var du befinner dig. När du känner att bitarna börjar falla på plats ska du se att du inte bryr dig ett dugg om det står 27, 36 eller 97 år på tårtan ;-).

  Veronica- Ohhhh, älskar att höra :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...