onsdag 9 juni 2010

AVUNDSJUKA ELLER INSPIRATION?


En vacker kvinna går förbi dig på gatan. Hon har fina kläder och ser snygg och "rätt" ut modemässigt.
Vad tänker du?

Grannen har bytt bil - igen... De bytte förra året också.
Vad tänker du?

Väninnan har sökt och fått ett nytt jobb- ett drömjobb enligt henne.
Hur känner du inför det?

Tänker du att den vackra kvinnan säkert är elak och lider av fruktansvärd magkatarr? Att grannen är helt galen som prioriterar nya bilar istället för att lägga pengarna på vettigare saker, och att väninnan säkert kommer att tycka att det här jobbet också är in i döden trist om ett par månader?
Inte helt ovanligt, skulle jag vilja påstå att vi försöker "trycka ner" andras positiva egenskaper och händelser för att på så sätt få oss själva att framstå som lite bättre. Men det är ju ingen bra strategi. För vad det gör är enbart att plocka fram det missunsamma och avundsjuka i oss. De är inte några fina egenskaper - tro mig.

Om du istället låter dig inspireras av andra människor, hur de är, vad de gör eller hur de ser ut. Vad kan du lära dig av dem? Kanske är du helt nöjd med att vara som du är och har ingen lust att förändra något. Du kan du vara nöjd med det, men samtidigt gratulera dina medmänniskor till deras val i livet.

Titta runt i din omgivning. Vad har du för människor där som du kan låta dig inspireras av? Du behöver inte bli någon härmapa, utan du kan se om det finns någon eller några bitar som du kan försöka anamma om du tror att det skulle passa dig. Den vackra kvinna på gatan kanske har en så snygg blus att du bestämmer dig för att leta efter en likadan. Kanske går du till och med fram och ger henne en komplimang och frågar var hon har köpt blusen? Då blir både hon och du glada.

5 kommentarer:

 1. vi tänker lika du och jag... ;)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker man ska vara glad o nöjd med det man har samt ge positiv respons till sina medmänniskor.

  SvaraRadera
 3. Hm... ja om grannen köper en ny bil eller dyligt så är det i ärlighetens namn inget jag vare sig stör mig på eller inspireras av. Jag har full koll på mitt liv och vad som är viktigt för mig.

  Om vännen får ett bra jobb så är det enda intressanta om hon/han känner att det är rätt jobb och att det är vad personen önskar sig. Ibland kan ett bättre jobb också innebära mer krav och mindre fritid vilket i slutändan kanske inte är riktigt vad min vän önskade sig - men så länge allt är vad min vän önskar sig så är jag den första att gratta :)

  SvaraRadera
 4. Fram för att vara positiva och att uppmuntra våra medmänniskor :D

  SvaraRadera
 5. Ingela - det gör vi ;-)!

  Gladavera - det tycker jag med! Jag blir ju varken lyckligare eller snyggare för att jag missunnar någon annan. Det är ju inte så att deras "snygghet" eller vad det nu kan vara förs över på mig istället ;-)-

  Fokus mot framtiden - precis!

  Anneli - en klart bättre värld att leva i :-)!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...