måndag 10 maj 2010

UTMANA DIG SJÄLV - GÖR NÅGOT NYTT/ANNORLUNDA!

Flera studier har visat att personer som medvetet gör förändringar i sina liv blir lyckligare. I en studie fick flera personer under några veckors tid ändra på bara något litet i sin vardag. Det kunde handla om att ta en ny väg till jobbet, köpa en annan veckotidning än de brukar eller att prova en ny maträtt. Resultatet visade tydligt att nästan allihop kände sig lyckligare under veckorna som studien pågick.

Varför vet man inte, men troligtvis stimuleras vi av att veta att vi ska prova på något nytt, det skapas en positiv förväntning. Dessutom känner vi att vi berikar våra liv när vi får nya erfarenheter - om än i liten skala. Inte minst så bli vi mer medvetet närvarande och tänker på hur vi har det och vad vi gör - här och nu.

Så fråga dig själv vad du kan göra nytt och annorlunda idag.
Det behöver inte vara stort och farligt som att hoppa fallskärm. Det kan räcka med att prova en ny plats i personalmatsalen eller att gå promenadrundan från motsatt håll mot vad du brukar.

Bestäm dig redan nu för vad du vill göra.
Hur känns det att tänka på det?
Känn sedan efter hur det känns i dig, både fysisk och psykiskt när du har genomfört din "utmaning".

3 kommentarer:

 1. Ja, en mycke bra tanke...men vad ska man förändra ;) Man är så inrutad i sitt liv att man tänker inte på hur dagen "tett" sej, den gick bara förbi. Men tack för fröet!! Ska se om jag lyckas att omvandla fröet till blomma varje morgon. Än är det inte försent att lära gamla hundar sitta på ett lite annorlunda sätt.. ;);)
  Ha en bra dag och hoppas solen skiner på dej också.
  Kram, Britt-Inger

  SvaraRadera
 2. Japp läste om detta i en bok där de dessutom skrev att man på datumet man är född på, dvs en gång i månaden, kunde man utmana sig själv. På det viset hade men när året var slut gjort nya saker minst 12 gånger!
  På det viset slipper man känna att "oj vad ska jag göra idag då..." när det finns ett fast datum kan man planera lite.
  Om man är rädd för eller aldrig gått på bio ensam är det en perfekt utmaning :)

  Äta med fel hand....
  Ha en tv-fri kväll (om man normalt sett alltid har tv:n på som sällskap trots att man inte tittar eller helt enkelt bara låta bli at titta en kväll).

  stort som smått..
  det berirkar definitivt vardagen att göra det.

  SvaraRadera
 3. Tror jag har lyckats väl med min utmaning.... Kolla in min blogg! www.metrobloggen.se/enmetervardag

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...