torsdag 4 mars 2010

VEM SKULLE DU VILJA VARA?


Tänk dig att du skulle få möjligheten att förtrollas för en period. Genom ett svingat trollspö kan du för en bestämd period förvandlas till precis vem du vill. När tiden sedan är ute blir du återigen ditt gamla jag. Nu har du möjligheten och får här välja:

 • Vem skulle du vilja vara för en dag?
 • Vem skulle du vilja vara för en vecka?
 • Vem skulle du vilja vara för ett år?
 • Vem skulle du vilja vara för resten av ditt liv?

Svara gärna på de här frågorna i en kommentar. Tala om vilken/vilka personer du väljer och varför. Du behöver inte känna att det måste vara ”klokt” eller korrekt utan fundera bara på vilka val du skulle kunna göra.

Jag kommer att delge er mina svar här också, snart… Ska bara klura lite först ;-)

Uppdatering: Läs gärna kommentarerna. De är jätteintressanta :-D!

Mina svar, efter en stunds funderande:

 • För en dag skulle jag vilja vara Madonna. Jag beundrar hennes målmedvetenhet och att hon har gått så långt som hon har gjort. Dessutom hennes förmåga att ständigt förnya sig. Jag skulle vilja känna hur det är att leva ett sådant liv, men bara för en dag. Det är inte ett liv jag själv eftersträvar, men jag är nyfiken på hur det skulle vara.
 • För en vecka skulle jag just nu vilja vara Sanna Ehdin. Jag läser just nu hennes bok "Finn din inre styrka". Sanna besitter en massa kunskap och klokskap som jag uppsakttar. Vi har samma syn på hälsa och välmående, men hon har betydligt djupare och bredare kunskap. Jag skulle vilja suga åt mig av den, och dessutom gör det inget att hon dessutom bor i soliga Los Angeles.
 • För ett år skulle jag vilja vara en klok och vis människa som betyder mycket för mänsklighetens välmående, fred och frihet. Dalai Lama skulle vara lärorikt.
 • Såklart vill jag vara mig själv resten av livet - precis som så många av er andra också så klokt har valt!

14 kommentarer:

 1. oj, vilka svåra frågor :O

  om jag innerst inne tänker efter vill jag nog bara vara mig själv. kanske att jag hade velat bli sedd och bemött på ett annat sätt, men jag vill ändå bara vara jag :)

  jag ska klura vidare på dessa frågor så kanske jag kommer på någon annan jag vill vara :p
  ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Jag skulle vilja vara min dotter för en dag och min käraste för en dag. Så att jag får en hint om hur jag är i deras ögon... Om jag vågar förstås... :) Sen vill jag allt vara mig själv igen, resten av livet.

  SvaraRadera
 3. Hmmm... svårt. Ett par tänkvärda inlägg. Skulle vara nyttigt att prova på att vara någon i närmsta omgivningen, för även om man själv bäst vet vad man är så är det inte säkert andra uppfattar det så. Det enda redskap vi har är att fråga... Utan någon större tvekan svarar jag mig själv, men det blir komplext eftersom jag idag fortfarande sörjer mig själv... det vill sägas den jag var i vissa avseenden... men ska jag vara ärlig så vill jag inte heller vara utan andra bitar ;-)

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att det är lätt. Jag vill vara mig själv... som den mamma, sambo, dotter och syrra jag faktiskt är... om ett år vill jag bara vara en lite hälsosammare, morgonpiggare och därmed gladare mamma, sambo, dotter och syrra.

  SvaraRadera
 5. Hej på dej Ulrika så var jag då här igen. Har något till dig på min blogg. Har inte följt dej så länge men återkommer gärna och frekvent för att sätta cellerna i rörelse...

  SvaraRadera
 6. För en dag skulle jag vilja vara den där miljonären som bara shoppar;) alla och inte minst jag själv tror att det skulle vara mycket roligare. Men egentligen vet jag inte varför så då räcker det med en dag, tröttnar troligen på det sen.

  För en vecka skulle jag vilja vara en person som inte har ont någonstans. Kan längta till tider då inget i kroppen värker, vet att det kommer men måste vänta på sommaren och värmen först.

  För ett år skulle jag vilja vara en person som arbetar med friskvård, inspiration och hälsa för andra människor, trivs jag med det året så stannar jag där ;)

  Resten av mitt liv vill jag vara mig själv, mitt liv är mitt ansvar och har jag inte gjort något "klokt" av det så får jag ta tag i det nu då ;)

  Tack för din blogg den gör mig glag :)

  Kram och ha en trevlig helg....

  SvaraRadera
 7. Oj ,vad svårt.
  För en dag skulle jag vilja vara någon framgångsrik, men då kommer frågan; vad är framgångsrik och vem är framgångsrik?

  För en vecka; Nä. Jag vet inte. Det enda jag vet är att jag är otroligt tacksam för att jag faktiskt är jag. Har funderat på dessa frågor förr och kommit fram till att jag är nöjd med att vara jag. Jag lär mig saker om mig själv och min omgivning varje dag och jag tror att det är det som är meningen. Ha en fantastisk dag!

  SvaraRadera
 8. Ah, så kul! Det här kommer jag gå och grubbla på lång tid framöver!
  Men lyckligtvis är sista frågan enkel att besvara: Jag vill vara mig själv resten av livet! Tycker att jag är ett hyfsat råmaterial som kan bli något bra om jag slipar till mig lite. ;-)

  Men för en dag... Oj! Och man får bara välja en? Hmmmm... Men som någon skrev ovan skulle jag nog välja att vara min man en dag. Så att jag förstår hans sida av "oss" och hur han tänker när jag inte förstår honom. :-) Fast det räcker kanske inte med en dag förstås.
  Austronaut kanske? Eller någon som får stå i rampljuset? Eller någon som bor i slummen i Mumbai?
  Äh, det finns alldeles för mycket! Fast jag inser när jag skriver att det är saker JAG (eventuellt, möjligen, kanske) skulle vilja uppleva - inte att jag vill vara någon annan. Bra insikt... Tack för den! :-)

  SvaraRadera
 9. Hej
  mycket svår fråga du ställer så jag var tvungen att lämna din blogg och fundera och kom nu på svaret.

  Jag vill inte vara NÅGON annan än mig själv. Inte ens för en dag men däremot finns det människor jag skulle vilja spendera en viss tid tillsammans med!!!
  Så,..

  EN dag skulle jag vilja spendera med: Robin Sharma

  En vecka? Med Dalai Lama

  Ett år? Vill jag tillbringa hos Moder jord, lyssna på hennes kunskap och berättelser om det som var, det som är och det som komma ska...

  Resten av mitt liv vill jag spendera med människor som ger mig kraft och inspiration.

  SvaraRadera
 10. Jösses så djupa o filosofiska alla är!
  1 dag: Paris Hilton
  1 Vecka:någon snygg sexig man....tex george clooney!
  För resten av mitt liv???
  Den som alla avundas !

  SvaraRadera
 11. En dag: påven. "Jag har ändrat mig. Kondomer är en av världens bästa uppfinningar! Se till att de finns överallt åt alla, gratis!"

  En vecka: Vara finansminister. Kunna bestämma att människor måste kunna få ha en skälig levnadsnivå (som det så fult heter). Att biståndsprocenten(?) ska gå genom lokala aktörer, som känner till området. Och att alla pengar som budgeteras där blir använda. Att pengar som skänks till välgörenhet (i brist på bättre ord)ska va skattefria. Utan att den offentliga sektorn urholkas mer.

  Ett år: Bill Gates. Ge bort alla mina pengar till BRA projekt eller verksamheter som vill förändra världen.

  Resten av mitt liv: Mig själv. Jag vill vara nära mina barn som jag älskar. Jag vill utröna vilka styrkor jag har och låta Gud använda mig enligt sin vilja. (Detta är något jag FÖRSÖKER bli bättre på. Ofta är jag nog liten och osäker.) Det ska bli spännande att se min egen utveckling (förhoppningsvis…) och få veta var jag hamnar!

  SvaraRadera
 12. Vad kul att läsa alla andras svar efter att man skrivit sitt eget. Och härligt att det återkommande är MIG SJÄLV. (Ev. genom andras ögon ett tag.) Som Camilla Toniolo skrev: "jag är ett hyfsat råmaterial". Kan det sägas bättre?

  SvaraRadera
 13. Molly - det är väl det bästa av allt, om du får fortsätta att vara du :-)

  Monica - att vara någon närstående för en dag är nog jättenyttigt. Skönt att du vill "gå tillbaka" till dig själv sen ;-)

  Ingelapingela - att varra någon nära kan ju faktisk ge ökad förståelese för sig själv. Att se sig själv med andra ögon.
  Tack för den fina awarden! Så glad du gör mig :-D

  Mor Duktig - Bra där :-D!

  Kicki - tack själv för att du delar med dig av din underbara och koloka funderingar. Jättebra val, tycker jag :-)

  Frk Nyfniken - visst är det skönt att omma fram till att man är nöjd med att vara sig själv. Det är det allra bästa förstås:-)

  Camilla Toniolo - härligt att sista frågan är självklart. Det är klart att du ska vara du. Sedan är helea livet en process där man utvecklas, invecklas och lär känna sig själv. En fantastisk resa.

  Fokus mot framtiden - du är så klok så att klockprna stannar. Kram

  Barbabitch - kanske dig själv efter det att du varit Paris och George ;-)!?!?

  Maria - men åååååh vad jag hoppas att någon kommer och viftar med det där trollspöt ovanför dig :-D!

  SvaraRadera
 14. Åh, för bara ett ganska kort tag sedan hade jag säkert klurat en massa svar på dina frågor. Faktum är att idag, efter ca 5 riktigt jobbiga år med mig själv och en kraftig utvecklingskurva, vill jag bara svara MIG SJÄLV, på alla dina frågor och det är så underbart!

  Fast jag har massor kvar att göra, lära mig och ta tag i... så jag skulle på ett sätt vilja sätta mig in i hur jag uppfattas av omgivningen så att jag inte retar upp folk och bråkar så mycket. Jag vill verkligen ha mer harmoni med min omgivning, inte bara inom mig.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...