lördag 27 mars 2010

BOKTIPS: "EN KVINNAS HEMLIGHET" AV INGELA HALLGREN

"En kvinnas hemlighet" är skriven av Ingela Hallgren, min inspirerande bloggvän med bloggen "Fokus på framtiden", tillika skapare av min fina hemsida "Ulrika Gabriel Coach & Inspiratör".
Ingela är journalist och har många strängar på sin lyra. Vad sägs om: yogautövare/lärare, tarot, hemsidesmakerska, vargvän, författare och en massa annat...
Nu har jag läst Ingelas bok "En kvinnas hemlighet" som utkom 2009. Boken handlar om en kvinnlig journalist, Sofia, vars liv känns ostadigt efter det att hon nyligen har separerat från sin pojkvän. Tidigare har hennes journalistarbete varit hennes allt har hon intalat sig, nu börjar hon förstå att det också kan ha varit en flykt.
Boken är skriven i jag-form och vi får följa Sofia under tre veckor då hon har beslutat sig för att lära känna och skriva ett reportage om en mystisk kvinna som bor själv i skogen. Kvinnan, som heter Emma, ställer upp på att vara med i reportage på det villkoret att Sofia bor och lever hos henne i tre veckor.
Dessa tre veckor blir omvälvande för Sofia som förstår sin roll i sitt liv på ett helt annat sätt.
Jag tyckte mycket om boken. En annorlunda må-bra bok som känns personlig då den är skriven i jag-form. Den handlar om den lilla människan i den stora naturen. Vi har glömt bort hur mycket naturen kan lära oss . Vi tror att det är vi som mästrar naturen och allt runtomkring. Det är bra att bli påmind om att så inte är fallet.
Ingela arbetar nu på en uppföljare till boken och jag ser definitivt detta som ett kanonmaterial för en filmatisering. Ska jag kanske köpa filmrättigheterna?!?!?
Boken finns att beställa på Bokus.

3 kommentarer:

 1. Så lustigt. Jag beställde boken via Bokus i förrgår!

  SvaraRadera
 2. Ja denna bok var mycket inspirerande och lättläst.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 3. Maria Björkman - roligt! Hoppas att du också tycker om den.

  Annika - visst är den :-D! Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...