fredag 20 november 2009

UNDRAR VAD SOM SKULLE HÄNDA...

... om hela Sveriges befolkning och samhälle beslutade sig för att leva med naturen och inte mot? I det här fallet tänker jag på om vi skulle anpassa oss helt efter naturens växlingar. Bland annat skulle vi anpassa oss efter solen, och inte stiga upp förrän solen gick upp (även om den var skymd bakom molnmassorna). Vi skulle också se till att avsluta alla aktiviteter mycket tidigare på dagen eftersom solen också går ner redan mitt på eftermiddagen så här års.
Tänk om vi kunde gå in i en "minidvala" den här årstiden allihop. Passa på att vara sociala, ta hand om varandra och underhålla hem och verktyg - precis som man gjorde förr i tiden under vintern. Tänk om det var helt legitimt att sova i massor.
Undrar hur vi så skulle bete oss under sommarhalvåret när solen ger oss ljus och värme?!?!

Någon som kan tänka sig att vara med i ett försöksprojekt ;-) ???

4 kommentarer:

 1. Morsning korsning :)
  Den devisen lever jag redan efter.
  Det är ingen slump att naturen har sin egen rytm och att allt går ner i viloläge under vintern.
  Hösten är däremot en rätt hektisk tid för fåglar och ekorrar och andra som samlar på sig matföråd och kroppsfett inför kylan (som dock kommer senare nuför tiden).
  Men när snön kommer då går naturen in i den riktiga dvalan även om vi får liiite mer ljus.


  Jag tror vi verkligen skulle må bättre om vi anpassade oss efter årstiden och inte efter klockan eller tv:n.
  För det är ofta så att tv-tablån styr vad vi gör på kvällarna och när sista "favoriten" är slut så får kroppen vila....

  Nej tacka vet jag björnen. Äter gott och går och lägger sig och sover ordentligt. Kommer ut när fåglarna kvittrar och solen återvänt :))

  SvaraRadera
 2. Det skulle kanske vara lite olika på var man befann sig. Norrland? Midnattsol eller total mörkläggning!
  :-D

  SvaraRadera
 3. Jag jag jag! Gör lite så redan nu, har fått mkt minus på flexkontot på sistone. På sommaren är det underbart att vara upp hela nätterna, nu längtar jag konstant efter att få komma hem och krypa upp i soffan el sängen. Konstigt att det inte är förkortad arbetstid på hösten. ;)

  SvaraRadera
 4. Jadu somrarna... det skulle kanske komma en himla massa ungar framåt vårkanten om man ska aktivera sig hela tiden när det är ljust. Eller justja, det gör det ju redan. Kommer en himla massa ungar asså ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...