lördag 7 november 2009

AYURVEDISK RÅDGIVNING

Nu har jag äntligen gjort slag i saken och bokat en tid för Ayurvedisk rådgivning här i Västerås.
Jag har läst en del om just Ayurveda tidigare och även skrivit några inlägg hör på bloggen. Det är ett område som fascinerar mig, men som också är väldigt stort och svårt. Det ska bli jättespännade att få möta ett proffs på området. Jag tycker att det är intressant att få möta ett helhetsgrepp på hälsa. I västvärlden går vi till läkaren om vi är riktigt sjuka, det vill säga om vi har tydliga symptom på något (feber, värk etc.). Men många gånger kan man känna sig krasslig långt innan man får dessa symptom. Man känner att man inte är riktigt frisk, men man är heller inte riktigt sjuk. Jag inbillar mig att läkekonsten från de östligare delarna av världen är mycket duktigare på att notera just dessa bitar. Jag tror att vi skulle spara in mycket pengar inom sjukvården och inte minst förbättra vårt välmående radikalt om vi kunde lära oss att ta hand om oss själva på ett bättre sätt och lyssna på kroppens signaler i ett tidigare skede.

Det är några veckor kvar till rådgivningen, och under tiden ska jag förbereda mig genom att läsa boken "Livskraft i vardagen: med inspiration av Ayurveda" av Eva Forsberg Schinkler.
Har du några andra bra tips på böcker om Ayurveda, så dela gärna med dig?

På bilden här intill visas förslag på kryddor och annat som föredras inom den ayurvediska kosten. Jag noterar genast att där inte ligger en endaste chokladbiskvi...


7 kommentarer:

 1. Det österländska sättet att se på kroppen/själen/hälsan är så otroligt intressant! De har fattat grejen, tror jag.
  Det ska bli spännande att höra mer från dig om det.

  SvaraRadera
 2. Jag ser fram emot dina inlägg i detta ämne. Att ta hand om kroppen INNAN den blir sjuk är väl egentligen den enda rätta vägen, eller...

  Tack också för att du tog upp det här med spikmattan igen =) Jag ligger en dryg halvtimme på den varje kväll nu, igen, oavsett vad klockan är när jag börjar tänka på sängen, och jag sover så gott hela natten.

  Må väl

  SvaraRadera
 3. Hej :)
  Har de sånt i Västerås! KUL!!
  Ser fram emot att höra vad du tyckte efteråt.

  SvaraRadera
 4. stort och smått - visst är det spännande! Jag lovar att dela med mig.

  Beatrice - Hur kan man tänka på annat sätt egentligen? Roligt att det ledde till att spikmattan om till användning igen! Jag sover också underbart efter att ha legat på spikmattan.

  Fokus mot framtiden - jag kommer att dela med mig.

  SvaraRadera
 5. Härligt!
  Jag var på Ayurvedisk hälsokonsultation i somras och kom därifrån fullspäckad med bra tips och inte så lite ny självinsikt (om mig och kroppen min).

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. loba - vad roligt att höra. Nu längtar jag ännu mer :-D!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...