söndag 8 november 2009

ATT HITTA BALANSEN

När du har mycket att göra och få stunder för reflektion och eftertanke. Eller när du inte vet vad du vill/ska/bör göra men ändå känner att du måste göra "något". När livet bara fortsätter
på i full fart runtomkring dig trots att du känner dig instabil, tveksam och undrande. Då är det lätt att känna sig ur balans.

Om det känns som om vardagen är en balansakt på slak lina, då är det ofta svårt att ta hand om sig själv mitt i allt det osäkra. Ändå är det just precis och exakt det som du inte får glömma bort. För alla frågetecken kanske inte kan rätas ut på en gång. Bitar kanske måste få falla på plats i sin egen takt oavsett hur bråttom du har.

Jag har själv känt av att hösten har varit lite av en balansakt och jag har slarvat på flera områden. Jag har lyssnat på många andra, men desto mindre på mig själv.
Efter en veckas hysteriskt snorande (vart kommer allt snor ifrån????) och med bihålor som nu känns sprängfärdiga tänkte jag faktiskt ägna denna gråa och trista novemberdag till att vara EGOlogisk. Barnen är och busar med far- och morföräldrar och jag och mannen kan hämta andan lite. Jag tänker ägna mig åt:

 • En avkopplande stund på spikmattan - axlarna värker.
 • Ett skönt fotbad - fötterna skriker efter kärlek
 • En stunds läsning
 • Slappande och zappande i TV-soffan - det händer nästan aldrig.
 • MASSOR av vitaminer i form av färskpressad juice

Önskar er alla en skön och avkopplande dag och passar på att skänka en varm tanke till alla fina pappor där ute - inte minst min egen!5 kommentarer:

 1. Hello
  vilken otroligt bra bild!!!
  Ville bara säga det först av allt!!
  Sen att det låter som en bra dagsplanering. Det där fotbadet behöver jag med göra.
  Hav en skön söndag!!!
  / Ingela

  SvaraRadera
 2. Jag ska nog också ha en egologisk dag idag, för jag behöver verkligen få balans i mitt liv....

  SvaraRadera
 3. Åh, vad bra skrivet! Känner igen mig helt och hållet efter min tuffa termin.

  SvaraRadera
 4. Samma här!! Nu har jag verkligen slarvat med mig själv det senaste! Men det är tufft att vara gräsänka 4 dgr i veckan...det är svårt att hinna med sig själv - men jag ska försöka - någon dag!! Kraaam!

  SvaraRadera
 5. Fokus mot framtiden - ja den var fin och passande. Tack, dagen var superskön! Hoppas din också var det.

  stort och smått - det låter som en bra idé för dig med. Berätta gärna mer!

  Babsan - då behöver du en EGOlogisk dag du med. Boka in en i kalendern vettja!

  Sarah - ja det är verkligen tufft. Och då är du i extra stort behov av att få tänka på dig sjäv. Kan du får barnvakt eller avlastning någon dag kanske?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...