måndag 26 oktober 2009

SJÄLVKÄNSLA/SJÄLVKÄRLEK - TÄNK EGOLOGISKT

Det är mörkt och ruggigt ute och de batterier du lyckades ladda under sommarhalvåret kanske håller på att förlora sin energi. Ska du fortsätta in i kalla mörka vintern utan att stanna upp och reflektera över vad du faktiskt skulle må bra av?

De flesta av oss har en hyfsat späckad kalender och även om den är fylld av roliga saker, så kräver det ändå tid och energi. Vad vi inte tar oss tid till då är att stanna upp, reflektera och känna efter.Ta dig tiden och lär känna dig själv, på riktigt. Boka in en "dejt" med dig själv. Ställ några frågor och lyssna uppmärksamt:


Vad skulle du må bra av just nu?

 • Finns det någon gammal vana/rutin som inte fungerar så bra för dig längre?

 • Vad kan du i sådana fall byta ut den mot för positivt i din tillvaro?

 • Vem skulle kunna ge dig mer positiv energi och glädje?
Oftast är det inte så mycket som behövs för att vi ska få lite ny kraft och energi. Det kan handla om en kväll med tjej-/killkompisarna, en skön promenad, att läsa en inspirerande bok, gå och få massage eller någon annan behandling, gå och lägga sig lite tidigare på kvällarna.


Om du du känner att du vill ta tag i och ändra på något i ditt liv så att du får lite mer självkärlek, se till att ändra på en sak i taget. Allt för många förändringar på en gång tenderar att resultera i "platt fall". Så ta det lugnt, lyssna och gå små steg på väg mot ditt EGOlogiska liv.

"Förbanna inte mörkret, utan tänd ett ljus!"

3 kommentarer:

 1. Jag tycker du är så himla-bra! Tänkvärda saker som gör att jag stannar upp och reflekterar.
  Kalas!
  ps : jag utbildar mig till
  Studie-och yrkesvägledare, är fritidsledare i grunden...

  SvaraRadera
 2. Klokt skrivet. Små förändringar, lite i taget, det är viktigt. Annars blir det lätt platt fall.

  SvaraRadera
 3. Vipsan - Tack underbara!!! Vilket spännande yrkesval. det tycker jag verkar vara ett jätteroligt jobb. För att inte tala om viktigt för ungdomarna.

  Åsa - Små men bestämda steg åt rätt håll, det är min meolid det.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...