tisdag 27 oktober 2009

MER EGOLOGISKT I MITT LIV

Jag skrev lite om vikten av att leva EGOlogiskt i går. Jag har skrivit om det en del tidigare och du hittar alla inlägg HÄR.
Under en period nu känner jag att jag inte har haft en riktigt bra balans i mitt liv. Det är egentligen inte några större grejer det handlar om, men när saker och ting händer runt omkring som man inte riktigt har koll på och när framtiden känns lite oviss på vissa plan, då är det lätt att tappa fokus en smula. För mig har det resulterat i att jag inte har rört på mig i den utsträckningen jag vill och mår bra av. Jag har heller inte sovit riktigt så mycket som jag skulle behöva. Det innebär med andra ord att jag INTE har levt EGOlogiskt. Mitt agerande under hösten lakar ur min energi istället för att fylla mig med ny. Kontentan blir då också att jag inte har tillräckligt med energi att dela med mig av till mina nära och kära.

Vad göra åt detta då? Ja det är ju inte svårare än att bestämma sig för att ta tag i det hela igen. Framtiden är fortfarande till viss del oviss (även om jag mött en hel del positiva möjligheter under de senaste veckorna som eventuellt kan leda till något), men det gynnar mig på intet sätt att fortsätta att slarva med mitt välmående.
Ni som har följt mig här ett tag nu vet att jag inte är någon fanatiker när det gäller vare sig träning/motion, kost eller annan hälsovård. Jag tror på att lagom är bäst för att det ska ge ett långsiktigt och hållbart resultat. För min del handlar motion till stor del om vardagsmotion kombinerat med yoga, crosstrainer och stavgång några gånger i veckan. Nu är det stegräknare på ett tag för att få igång vardagsmotionen. När det gäller sömnen tänker jag gå och lägga mig 30 minuter tidigare varje kväll. 30 minuter tidigare 7 dagar i veckan = 210 minuter = 3 timmar och 30 minuter extra sömn på en vecka. Och jag äääääälskar ju egentligen att sova – speciellt på mornarna. Kruxet är att den där extra halvtimmen måste jag ha disciplin att lägga till på kvällen ;-).
 • Vad behöver du göra för att leva mer EGOlogiskt i ditt liv nu?

4 kommentarer:

 1. Nu när det är vintertid är det lätt att gå och lägga sej, tycker jag. Jag är sååååå trött redan vid halv nio.

  Egentligen är det ju ganska spännande att inte veta vad som ska hända i framtiden... Innan man har valt har man ju tusen möjligheter...Fniss... sådär "hjärntvättar" jag mej själv - just nu pluggar jag ju på heltid utan något jobb att gå tillbaka till.

  Som tur är har ju både du och jag en fantastisk tillgång som kommer att göra framtiden underbar: oss själva!

  SvaraRadera
 2. Jag lägger in träning i min kalender...annars låter jag ALLT annat komma före, hela tiden! När maken är borta passar jag dessutom på att lägga mig lite tidigare...finns ju liksom ingen anledning att "sitta bort" alltför mycket tid utan sällskap ;) Kram å lycka till med dina prioriteringar

  SvaraRadera
 3. Jag sitter och spånar på uppsatsämne till min c-uppsats och är just nu inne på att kombinera flow och kasam - googlade på det och fick fram din uppsats. Roligt! Fast egentligen borde jag plugga annat så jag läser den en annan dag :-)

  SvaraRadera
 4. malve - det är klart lättare nu i mörkret. Kroppen börjar trappa ner redan vid 16-tiden...
  Visst innehåller en oviss framtid ett visst mått av spänning. Och jag ser ändå på framtiden med ett stort mått av tillförsikt.
  Visst har vi tur som har det vi har :-D! Kram!!!

  tant t - kanske är det bra för dig. Om du mår bra av det så är det kanon. Om du känner att du skulle behöva ha det på ett annat sätt för att kunna få energi och må bra, så får du tänka över vad du skulle kunna göra för små försändringar till att börja med.
  Tack och kram tillbaka!

  malve - där ser man :-D. Det var en roligt uppsats att jobba med. Roligt att du är intresserade av samma ämnesområden. Lcyka till med din uppsats!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...