torsdag 22 oktober 2009

HÅLL KVAR DIN MOTIVATION

Vad kan du då göra för att försöka hålla kvar din motivation och för att inte misströsta när den oundvikligen kommer att minska i styrka?
Det mest effektiva, tycker jag, är att skriva ner alla dina positiva tankar och önskemål som du har och som du hoppas kunna uppnå med ditt förändringsarbete. Skriv gärna ner det i en fin anteckningsbok. Jag gillar tanken av att skriva i anteckningsbok – bloggare som jag är, för det är ändå något visst med att skriva för hand och kunna plocka fram sina anteckningar närhelst man vill. Det är en känsla som jag personligen inte tycker att jag kan uppnå genom att skriva inlägg i en blogg. Men du gör det som du tycker fungerar bäst för dig. Meningen är att du ska kunna återgå till dina skrivna ord och din vision för att finna tro, styrka och ny motivation.

Något annat som kan vara väldigt motiverande och ge inspiration är att göra ett collage med bilder. Du ska alltså illustrera din vision med hjälp av bilder – egna eller andras. De ska vara bilder och symboler av det du vill ska ske i framtiden. Om du t.ex. vill flytta till ett hus vid havet så kan du leta efter fina bilder på hus, vackra havsmiljöer, interiörbilder etc. som du tycker om. Klistra upp dem fint på ett papper och kanske till och med rama in bilden. Den hänger du sedan upp någonstans där du kan få njut av den ofta.


468x60 Campaign

4 kommentarer:

 1. Första gången här inne. Mycket bra du skriver om...förändringsarbete och motivation. Mycket av detta möter jag i mitt jobb, men helt klart också i mitt eget liv. Bra förslag med en liten bok, och det är något specielt med handskriva tankar, blir väldigt mer nära. /Marie

  SvaraRadera
 2. I mina sjukdomsdimmor, svininfluensan, så läser jag lite litteratur inför praktiken vi ska ha om några veckor.
  Motivationshöjande samtal i skolan - att motivera och arbeta med elevers förändring.
  Jisses vilken bra bok!

  Jag känner mig mer och mer säker på det yrkesvalet jag gjort. 2år kvar på utbildningen men om bara några veckor ska vi ut i verkligheten och praktisera på en grundskola. Längtar!
  ps: jag ska inte bli lärare... Vad ska jag bli då? :)

  SvaraRadera
 3. Jag gillar även tanken på att skriva ner det possitiva men sen ska ju boken läsas när så behövs också :) Skall göra ett collage och sätta på kylskålet så kan jag se det innan jag öppnar kylskåpsdörren...

  SvaraRadera
 4. Marie - Välkommen hit Marie! Vad roligt att du delar med dig. Det uppskattar jag :-D! Visst är det något speciellt med handskrivet i en fin bok.

  Vipsan - spännane litteratur! Vad heter författarna? Det låter intressant. Ja vad ska du bli??? Kanske specialpedagog, eller fritidspedagog. Nu blir jag nyfiken!

  Kicki - precis, det blir som en liten skattkista med goda tankar som man kan öppna när man behöver. Vilken bra idé du har att sätta upp collaget på kylskåpsdörren!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...