lördag 10 oktober 2009

ETT LITET PRIS SKULLE SITTA FINT

Då menar jag inte vilket pris som helst, utan jag suktar lite efter Noblepriset i litteratur. Jag anser nämligen att jag har lite speciella rättigheter i det sammanhanget.
Jag är nämligen släkt i rakt nedstigande led med Anders af Bothin. Kunglig hovbiblotikarie till Gustav III, historisk skibent och en av grundarna till Svenska Akademien.
Som kompensation för uteblivet Nobelpris i litteratur kan jag tänka mig en plats i Svenska Akademien. De har väl fortfarande ett par stolar som står tomma?! Jag tycker att jag har lite rättigheter till en av dem, som ni förstår.

Vad gäller litteraturpriset, och kanske även en plats bland De Aderton, så kanske det kan vara till min fördel om jag först skriver en bok eller två.
Ok. Jag ska jobba på det innan jag kontaktar Peter Englund.

5 kommentarer:

 1. Haha! Exaktemente, låt alla med ett par bra idéer få Nobelpriset. Jag brukar behandla mig själv för epilepsi, läkarna hänger på. Medicin-priset? Jag kan leva på 100 spänn i två veckor. Ekonomi-priset? Jag gick ner 30 kilo på ett halvår. Fysikpris ja tack. Kemipriset gör jag inget anspråk på eftersom jag aldrig varit riktigt kär. Men jag vill bli det! Så kanske ändå... hm. ;)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker du kan få priset i både litteratur och medicin, hade inte det varit coolt?! =)

  SvaraRadera
 3. Hm... jag är släkt med Dan Andersson så med andra ord kommer jag aldrig få ett pris.... :)
  Men kanske blir ihågkommen trots det...*LOL*

  SvaraRadera
 4. hej ulrika!
  tack för din kommentar! jag blev så glad ska du veta! :)

  du är en otrolig inspiration ska du veta!

  du får ha en bra helg du också! kramar

  SvaraRadera
 5. Jessica - självklart är du kvalificerad till både medicin- och ekonomipriset, för att inte tala om fysikpriset! Men kemipriset ska du väl också kunna kandidera till - du har väl bakat eller lagat mat någon gång, eller färgat håret eller nåt' sånt? Nästa år är det vår tur!

  stort och smått - det hade varit jättecoolt. Jag kan dela medicinpriset med Jessica ovan ;-).

  Fokus mot framtiden - säg inte det! Det är ju stoooooort.

  Molly - tack själv :-D!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...