torsdag 27 augusti 2009

ATT VÄLJA DET MAN SKA TRO PÅ

Det finns många teorier och många experter på många olika områden. Det området där det kanske finns flest OLIKA teorier inom är väl ändå bantning/viktminskning/hälsa.
Vem ska man tro på egentligen?
Ja, jag brukar lösa det genom att välja de teorier som passar mig för stunden ;-)...
Aftonbladets hemsida kan man läsa att vi behöver kolhydrater för att inte bli trötta och sega. Dessutom blir vi SMARTARE AV CHOKLAD och bär!!! Den som påstår detta är professor Charlotte Erlanson-Albertsson.
Jag väljer att tro på henne!
Bilden är lånad från Aftonbladets hemsida där du också hittar receptet på den smarriga Glaserade mörka chokladkakan...
Annars vet ni att när det gäller kost så tror jag på att man kan äta allt, så länge man gör det med måtta, njuter och inte får dåligt samvete. Dåligt samvete är vår värsta fiende.

7 kommentarer:

 1. Men visst är det så. Jag har nog insett detta NU först... jag håller mig inte egentligen till någon speciell metod även om det är så att jag räknar points och till viss del använder mig at vderas recept. Det som jag dock tror på det är att man inte äter mer än vad man gör av med helt enkelt
  jag har under ett helt år nu bara trott att jag skulel gå ner - men har helt enkelt inte att hålla det därför kör jag nu MIN variant istället
  lotta

  SvaraRadera
 2. Tror på din teori oxå.
  Är väldigt GI i maten men jag har nog min lilla egna variant som funkar bra , för mig.
  Chokladdieter och annat smarrigt är ju alltid sånt som man vill försöka klämma in!

  SvaraRadera
 3. Jag tror man mår som bäst när man äter det man tycker om och blir pigg och glad av =O) Enkelt egentligen

  SvaraRadera
 4. om man blir smart av choklad... tänker jag, isåfall skulle jag ha RUSKIGT högt IQ! bra eller dåligt? Jag försöker nu att undvika SOCKER, jag äter vanlig mat som jag alltid gjort som alla andra äter. men jag kämpar en timme i taget att låta bli sockret, kakor, glass och ffa choklad! Sen är det ju egentligen så simpelt som att bara man gör av med det man stoppar i sig så kan man äta i stort sett vad som helst! Jag använder mig mycket av positiva tankar nu, såsom: har jag märkt att jag faktiskt inte är lika hungrig nu när jag undviker socker? BRA! Har jag märkt attjag inte har de där jättedjupa dalarna av trötthet nu sista veckan frma på eftermiddan? Liten svacka men inte den där där man känner sig klubbad? BRA! Har jag sett på vågen att den visar mindre redan efter två veckor? JAAAAA BRA! FOrtsätt I samma anda!!! och mycket tackar jag dig ulrika för=) Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 5. Ibland blir jag lite nyfiken på varför det är så viktigt för oss människor att "bli något".
  Bli bättre, bli smartare, bli roligare, bli smalare, bli bättre på det ena och det andra.

  Vi lär oss redan som barn att fokusera på vad vi är dåliga på.
  I skolan lär sig eleverna att jobba mer med det de är dåliga på.
  Det kanske är bra ibland. Men man lär sig också då att bli extra uppmärksam på det man är dålig på.
  Kanske skulle vi alla må bra av att mer fokusera på det vi kan?

  Flåt för lång kommentar. Kunde inte låta bli!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Lotta - you go girl!!!

  Blondinmamman - jag mår också bra av "Gi-maten", men jag är inte fanatisk på något sätt. Det måste finnas utrymme för annat också;-).

  Bloggalina - precis så tror jag också!

  Lotta - ring Mensa! Du kan bli hedersmedlem ;-).Kämpa på! Den första tiden utan socker brukar vara jobbig, sedan försvinner suget mirakulöst - man är "avsockrad". Bra jobbat!!!

  Sören Olsson - men visst är det så. Vi är tyvärr väldigt fokuserade på våra svagheter, inte minst i skolvärlden. Det var en av anledningarna till att jag utbildade mig till fritidspedagog - jag ville ha en möjlighet att fokusera på barnens intressen och "medfödda" talanger. Utgå från det som fungerar bra och är glädjefyllt. Då kommer en massa annat av bara farten.
  Jag tror verkligen på att vi måste fokusera mer på det vi kan och det vi har (tacksamhetsutmaningen stimulerar till detta). Det betyder inte att vi inte kan och bör utvecklas ibland...
  Uppskattar din långa kommentar ;-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...