torsdag 9 juli 2009

SPIKMATTAN ÄR UNDERBART "TRAMS"!!!

"Experten" förkastar spikmattan med att den är TRAMS. Martin Ingvar, professor vid institutionen för klinisk neurovetenskap vid Karolinska institutet (KI), uttalar sig på Aftonbladet.
Han menar att de nu så populära spikmattorna som finns i några olika modeller men har samma syfte och funktion, marknadsför på ett felaktigt och vilseledande sätt. I marknadsföring ska spikmattorna ha påståtts förbättra vår hälsa och bota sjukdomstillstånd som astma, impotens och övervikt, för att nämna några.

Jag kan inte minnas att jag sett denna typ av marknadsföring. Inte heller tror jag att spikmattan BOTAR sjukdomar. Däremot är jag, efter att ha använt spikmattan under flera månader, övertygad om att den faktiskt kan förbättra hälsan så tillvida att den ger mig bättre sömn (hälsobringande om något!) samt minskar eller helt tar bort smärta jag har i muskelknutar i rygg och axlar. Jag blir piggare, eller mer avslappnad, kan röra mig bättre och mår helt enkelt BÄTTRE när jag använder spikmattan. För mig är den alltså oerhört hälsobringande.

Några få procent har visat sig få ingen hjälp alls av spikmattan - som med de flesta mediciner och behandlingsmetoder. Men eftersom MÅNGA av mina bloggläsare och personer i min bekantskapskrets sjunger spikmattans lovsång, så måste det ju vara så att den verkligen för något gott med sig för det stora flertalet som provar.

Att den är dyr (529:- nu på Bodystore.com) kan jag inte hålla med om. Alla som har värk och får behandling (akupunktur, massage, akupressur etc.) vet att det kostar en hel del. En investering i en spikmatta motsvarar en eller två sådana behandlingar, och då kan du använda dig av din spikmatta hur många gånger du vill sedan. för botar tror jag inte heller att den gör, däremot lindrar och till och med hindrar ny värk för att uppkomma.

Jag sjunger hyllningssånger till min spikmatta!!! Tycker lite synd om Martin Ingvar som troligtvis inte törs prova. Han skulle älska det!
5 kommentarer:

 1. Ja, en spikmatta kanske skulle lösa upp knuten i professorns "aschle"... hihi!

  SvaraRadera
 2. Martin Ingvar är en favorit, något torr i mellan åt.... (Läser mycket om vad olika hjärnforskare kommit fram till angående olika inlärningssvårigheter och funktionshinder och andra handikapp - arbetar ju som specialpedagog.)

  MEN det jag ville egentligen ha sagt, var att tyvärr har även jsag läst reklam för spikmattan med antydningar till att BOTA allergier, diabetes och andra hälsobroblem. Det var en av anledningarna till att det dröjde innan jag införskaffade mig en spikmatta. Jag blev ganska provocerad av reklamen och började läsa på... gillar att "veta" och förstå olika effekter av olika produkter.

  Kom ganska snabbt till att den kan bidra med avslappning och minska stress SOM I SIN TUR LEDER till andra bra saker :-) som att man kan sova bättre (ett av mina behov). Men inte har den påverkat mina allergier... Tyvärr ;-) Men stressa ner behöver jag absolut!

  Men som med allt, bör man kritiskt granska och läsa på. Det finns alltid någon som tjänar pengar bakom en produkt!

  SvaraRadera
 3. Jessica - ja, en mång låååånga spikar på ;-)....

  Wannebebonnjantan - forskning och fakta är naturligtvis jätteviktigt. Vad jag saknar i det här sammanhanget är en väl genomförd undersökning över hur folk som använder spikmattan faktiskt tycker att den fungerar.
  Den falska marknadsföringen är ju alldeles galet. Sånt gillar jag INTE. Men precis som du säger så på verkas vi positivt av mattan även om vi inte "botas"

  SvaraRadera
 4. Ja, jag skrattade gott idag (igår?) när jag läste detta.

  Skulle tro att succén har blivit för stor för vissa att hantera. Några "retar" sig alltid på sånt som funkar för massorna.

  Ett annat exempel är de stora braskande rubrikerna om smärtstillaren Fortodol för ett tag sen, som säljs i hälsokostbutiker.
  Många har ju upptäckt dess fina effekt och det påverkar helt säkert marknadsandelarna negativt för de sedvanliga läkemedelstillverkarna. Så vad gör man?

  Jo, man visar upp en eller flera forskare eller forskningar i media, som antingen säger att medlet/metoden/saken är helt verkningslöst (=vi har inbillat oss alla positiva effekter = dumförklarats), eller att det är farligt. Detta skapar misstro och osäkerhet bland konsumenterna. "Ingen rök utan eld". Precis det som etablissemanget vill åstadkomma.

  Jag har testat sååå många metoder och behandlingar för mina ryggproblem och den absolut bästa och billigaste jag har hittat under åren är Spikmattan. Den ska följa mig livet ut!

  Varma hälsningar!

  SvaraRadera
 5. S o F - ja, det är många "starka krafter" (läs vinsthungriga) som kämpar för att bli vinnarna ekonomiskt på folks ohälsa. Läkemedelsindustrin vill ju INTE att vi ska vara friska och måbra.
  Det är ju sådana personer som DU som ska få träda fram och berätta vad bra spikmattan har hjälpt dig.
  Jag är glad att den fungerar, både för dig och mig :-D!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...