söndag 15 februari 2009

DET GODASTE BRÖDET I STADA!

Jag är inte någon "brödbakerska" till vardags, men efter att ha hittat ett recept i senaste numret av Buffé var jag tvungen att prova. Det verkade både lättlagat och gott. Och det var det. Både jättelättlagat och superjättegott!
För er som inte får Buffé hem i brevlådan och som är sugna på att prova, här är receptet:

BOVETELIMPA MED APRIKOSER & FRÖN
4 dl dinkel-/vetemjöl
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön (naturella)
1 dl pumpakärnor (naturella)
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt (ev. havssalt)
1 äpple
1 dl torkade aprikoser
½ dl honung
4 ½ dl naturell yoghurt

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Kärna ur, klyfta och skär äpple och aprikoser.
5. Häll smeten i en smord och mjölad brödform eller liknande, 30 x 10 cm. Toppa med frön och havregryn och pudra över lite mjöl.
6. Grädda på nedersta falsen i ca 60 min.
7. Ta ut brödet, stjälp upp det på ett galler och låt det svalna, gärna under duk.

Jag använde mig uteslutande av ekologiska produkter, vilket ökar "nyttighetsgraden" ännu mer. Brödet var som sagt mycket lättlagat och gudomligt gott att äta ljummet med lite smör på.



3 kommentarer:

  1. Kul att du testat - receptet ligger uppslaget här hemma och jag har tänkt att "det här måste jag testa"!

    Idag rensade jag garderoben! Äntligen! :-)

    Kram,Johanna

    SvaraRadera
  2. Har också sparat receptet och tänkt testa det... kul att det var bra!

    SvaraRadera
  3. Det där ska jag också prova. Skänt med bröd som inte behöver jäsa ibland.

    Kan tipsa alla som inte redan känner till det om att osvavlade aprikoser är ungefär 1000 gånger godare än vanliga. Jag tror, men vet inte, att alla ekologiska är osvavlade. De ser tråkigare ut, lite bruna sådär, men smakar gudomligt!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...