torsdag 1 januari 2009

ETT NYTT ÅR!

Nya möjligheter eller nya prövningar?

För många är just årsskiftet den tidpunkt så vi tänker att vi ska göra stora förändringar och förbättringar i våra liv. Som jag har skrivit om tidigare blir det tyvärr ofta "platt fall" efter bara en kort tid.

Varför?

Det finns naturligtvis flera möjliga förklaringar till det. Men en av de vanligaste tror jag ändå är att vi har alldeles FÖR STORA förhoppningar och förväntningar. Vi vill väldigt mycket - vilket naturligtvis är bra i sig. Men, när vi börjar känna att vi inte klarar av att leva upp till våra förväntningar - då känner vi oss misslyckade.
För varje gång vi upplever känslan av misslyckande sjunker vårt självförtroende och i förlängningen även vår självkänsla. Det ger oss tyvärr inte bättre förutsättningar för att uppnå våra mål - tvärtom.
Vad göra istället?
Bryt ner ditt STORA mål i många små delmål. Eller ännu hellre,
SÄNK DINA KRAV OCH FÖRVÄNTNINGAR
och gör istället små förändringar i taget. Det kommer att stärka självförtroendet och självkänslan vilket gör att du lättare kan sätta upp nya mål att sträva efter.

Själv avlägger jag sällan nyårslöften - inte i år heller. Däremot ska jag under 2009 fortsätta att jobba med att NJUTA mer av det lilla i livet. Träna på att vara MEDVETET NÄRVARANDE, och fortsätta att se saker och ting i ett vettigt PERSPEKTIV.
- För visst är det fruktansvärt galet att beklaga sig över besväret med att behöva laga mat vareviga dag, när det finns alltför många som över huvudtaget aldrig får äta sig mätta?

Lycka till med dina mål och önskningar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...