söndag 4 januari 2009

DETOX DAGBOK DAG 2

Den vanligaste frågan jag får när jag detoxar är :
- Går man ner mycket i vikt?
Svaret är att jag vet inte. För jag brukar medvetet inte väga mej innan jag kör en kur. Jag ser det nämligen inte som en bantningskur utan som en reningskur. Tror säkert att man kan gå ner någonstans mellan 2 - 3 kilo på 10 dagar, men mycket av det är vätska. Om man är intresserad av detox som "bantningskur", kan man se det som en bra start på en kommande viktminskning och bättre matvanor. För onekligen försvinner sötsuget under detoxen och det är lättare att lyssna på kroppen och höra vad man VERKLIGEN vill ha och behöver. Så visst, detox är en bra start på ett nytt mat-liv, men inte en bantningskur i sig - tänker jag.

Dag 1 förflöt bra. Kände mej bara lite frusen på kvällen, men vem gör inte det när det är minus 10 grader ute...

Vaknar dag 2 med en lätt huvudvärk som dessbättre försvann efter morgonens dusch - jippi.

Frukost
Ett glas citronvatten. En tallrik med hallon, några matskedar grekisk yoghurt, cashewnötter och lite ringlad honung över. En kopp Detox the.

Mellanmål
Ett stort glas färskpressad hallonjuice, en näve nötter.

Lunch
Rester från gårdagens middag kompletterat med quinoa och en råkostsallad. Dryck mineralvatten. Grönt the

Mellanmål
Fruktsallad på banan, mandarin, apelsin, hasselnötter och russin.

Middag
Soppa på buljong, blomkål, morot och majs toppad med citronyoghurt.

Mellanmål
Nötter och russin med en kopp grönt the.

8 kommentarer:

 1. Kul att läsa om dina framsteg - keep it up!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det är intressant med olika slags metoder och ritualer för att "rensa" kroppen. Något som alltid funnits oavsett tid, plats eller filosofi/religion/personlig övertygelse.

  SvaraRadera
 3. Maria - Tack för peppningen! Det är alltid skönt att få höra :-D.

  DMH - visst är det så. Placeboeffekten är säkert en ganska stor del av hela processen. Vi känner det vi förväntar oss. Annars anser jag att det aldrig kan vara fel att ladda med massa ekologiska frukter, bär och grönsaker - kan liskom inte skada.

  SvaraRadera
 4. Du rensar dig själv - jag mitt hem! Visst är det energihöjande!

  SvaraRadera
 5. Jättekul att läsa om din beslutsamhet! Jag har verkligen blivit sugen på att köra en detox nu jag med, i dina "fotspår" lite grann, för att få draghjälp. ;) Får bra tips från dina recept (förutom att jag inte äter mjölkprodukter då) och tänkte starta och köra lite samtidigt med dig så fort jag hunnit planera en inköpslista och ladda ordentligt mentalt också! Förhoppningsvis inom några dagar!
  /Erica

  SvaraRadera
 6. Tindra - om du bara visste, jag är på G med utresning här hemma också ;-). Ska börja med att rensa i badrummet tänkte jag; två år gamla lipgloss, gamla hudlotioner, ögnoskuggor som aldrig används och intorkade gamla nagellack - det ska väck! Sen tänkte jag fortsätta ute i skafferiet och kyl/frys.
  Visst känns det härligt!

  Erica - Välkommen hit och vad roligt att du blir inspirerad! Det blir inga problem med att utesluta mjölkprodukterna för dig. De ingår som en liten del bara i tillåten detoxkost. Bra att du har några dagar på dig att förbereda dig mentalt. Stort lycka till och hör gärna av dej om du vill ha mer konkreta råd eller tips.

  SvaraRadera
 7. Jag snor lite idéer från din detox till vår hälsosatsning a lá Sanna Ehdin. Som förövrigt tar nya tag i morgon, efter födelsedagstårtan! :)

  SvaraRadera
 8. Sara - så gärna så gärna! Jag blir bara glad om jag kan inspirera er!
  Lycka till! Hoppas få läsa om hur det går för er "hemma hos dig".

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...