söndag 14 december 2008

JAG HAR TAPPAT EN VALK…

…. en sån där som sitter bak på ryggen och liksom ”hänger över byxlinningen. Jag vet att jag hade den i början på hösten. Jag både kände och såg den då. Nu är den borta.

Anledningen skulle kunna vara att jag har följt mitt ”Kom-i-form program”. Det som innebär:

Nya och förbättrade matvanor utan förbud och konstigheter. Jag äter ALLT. Det enda jag tänker på är att äta långsaaaaaaamt och njuta av varje tugga jag stoppar i munnen. Varje gång jag funderar på att äta något ställer jag mig frågan: - Är det här något som jag kommer att njuta av fullt ut? Ibland svarar jag nej, och låter då bli. Svarar jag ja är det fritt fram. Jag föredrar nyttig mat, det vill säga frukt och grönsaker, fullkorn, ekologiskt och så naturlig som möjligt (inte en massa ”E-ämnen) och liknande. Men jag äter också godis, glass, fikabröd, pizza och chips – men inte alls så ofta och speciellt inte så mycket när det beger sig. För när jag frågar mig om jag kommer att njuta fullt ut av en stor mängd blir svaret ofta nej. Jag vet att jag inte mår bra av det i mängder.
Dessutom har jag valt bort det ”onödiga ätandet”. När jag åt utan att egentligen behöva äta. Som till exempel på kvällen. Jag var inte hungrig då, bara rastlös.
Resultatet har blivit att jag känner att jag nu har ett väldigt bra och naturligt förhållande till mat. Inga förbud, inga särskilda kriterier – annat än att maten ska få mig att må bra.

Dessutom har jag ägnat mig åt vardagsmotion i form av att gå minst 10.000 steg/dag. Jag rör mig ganska mycket när jag arbetar, men får jag ändå inte ihop mina steg så ställer jag mig på crosstrainern på eftermiddagen eller kvällen.
Vill du läsa mer om mitt ”Kom-i-form program” kan du göra det under Etiketterna; ”Kom-i-form”, ”mat(o)vanor”, ”motion”, ”stegräknare”, ”vardagsmotion” och ”vikt”.

Och du, om du hittar min tappade valk – låt den ligga, jag vill inte ha tillbaka den!

6 kommentarer:

 1. Fint og være bevisst da:-))
  Jeg er nok på godt og vondt et mere eller mindre enten eller menneske..
  Vil jeg leve "sundt"så er jeg det ganske fanatisk og nyyyter det.Når jeg var yngre(30.."fnis")syntes det var vanskelig å få så mange kommentarer på det,men nå kommer jo ikke de lenger fordi jeg selv er mye tryggere..
  Verdens deiligste søndag til deg &
  Stooor klem fra Randi

  SvaraRadera
 2. Grattis! Alltid roligt att tappa en valk ;)

  SvaraRadera
 3. hej hej!
  tittar in för att önska dig en fortsatt bra kväll och en bra kommande vecka :) take care!:)
  kram

  SvaraRadera
 4. organic-lizzi - allra viktigast är hur vi mår själva. På svenska brukar vi säga:
  En sund själv i en sund kropp.

  Tezzan - Tack! Må den valken ligga där jag tappade den...

  Molly - Tack! Önskar detsamma till dej!

  SvaraRadera
 5. Jag tror jag får ta ett tag och rätta mej efter ditt program, det är ju bara att ta det lite lugnt egentligen! Har också en valk som behöver tappas även om den sitter på framsidan.

  SvaraRadera
 6. Monica - Sakta men säkert heter det ju ;-)...
  Jag tycker att det känns så fantastiskt skönt att kunna äta utan förbud eller restrektioner. Känns helt otroligt att det faktiskt är så enkelt som att äta långsamt och njuta av varje tugga. Det som inte kommer njutas kommer heller inte att ätas. Det handlar om att hitta ett förhållningssätt till mat som håller i längden, inte bara så länge man är motiverad.
  Jag håller tummarna för dig, att du tappar bort din valk också ;-D.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...