fredag 16 januari 2015

Fetaostbröd - utan vete


När jag fick veta om min veteallergi för ungefär fem år sedan så trodde jag att det skulle vara helt omöjligt att leva utan bröd och pasta. Men jag lade om min kost och insåg ganska snart att det inte alls var så svårt. Det fanns ju så många goda alternativt - som dessutom är nyttigare dessutom.
Faktum är att jag inte ens saknat brödet och pastan särskilt ofta. De gånger jag kan tycka att det vore gott eller praktiskt med bröd är när det ska packas matsäck. Då kan en rejäl macka vara bra.
Och det finns ju faktiskt bröd som går att äta och som är utan vetemjöl. Dessutom är det inte särskilt svårt att baka det själv heller.

Jag gillar att laga sådant som går snabbt. Ofta kommer jag på att jag vill äta något specifikt alldeles innan det är dags att äta. Så där finns inte tid för långa processer, utan snabbt ska det gå.
Därför har jag blivit queen of Snabbt & Nyttigt.
För det går definitivt att laga och äta snabbmat som får hela kroppen att må bra.
Här är ett exempel. Bröd som du mixar ihop smeten i en bunke och sedan steker i stekpanna.
Klart på 15 minuter. Innehåller ägg och fetaost så du får i dig bra med protein som håller dig mätt länge. Dessutom Psylliumfröskal som ger bra med fibrer och bovete, boveteflingor och kokos för stabilitet och som ger bra med energi och få kolhydrater.

Godast att äta när det är lite ljumna.

Du behöver (till tre mackor):

1 pkt fetaost
3 ägg
1 msk kokosolja
½ msk Psylliumfröskal
½ dl bovetemjöl
½ dl boveteflingor
2 msk kokosmjöl


Gör så här:
Mixa med stavmixer ägg, fetaost och kokosolja till en jämn smet. Rör sedan ner övriga ingredienser och blanda väl.
Stek sedan bröden i varm stekpanna som är smord med kokosolja. Stek på medelvärme och låt få fin färg innan du vänder.
Jag använder inga extra kryddor till dessa bröd. Fetaosten ger sälta och fin smak. Om du vill kan du experimentera med olika brödkryddor för att få en lite annan touch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...