torsdag 8 mars 2012

COACHEN TIPSAR OM KNIPÖVNINGAR

I dag på Internationella kvinnodagen startar Sveriges Tystaste Manifestation. Det är TENA i samarbete med Karolinska Institutet som vill uppmärksamma på och samla in pengar till forskning om urinläckage.

Urinläckage drabbar en av fyra kvinnor någon gång i livet. En del bara vid något enstaka tillfällen, andra har långvariga problem. Det är alltså ett vanligt kvinnligt problem som ändå är fyllt av skam vilket gör att inte många vågar och vill prata om det. Vilket är hur tokigt som helt när vi tänker efter eftersom problemet både är vanligt och inte är något vi kan rå för - men däremot något som faktiskt är lätta att förhindra/förbättre.

Det bästa sättet att slippa urinläckage, nu eller i framtiden är att göra KNIPÖVNINGAR.
Susanne Lanefelt var nog den som förde in dessa knipövningar i våra vardagsrum under 80-talet då hon iförd benvärmare och träningsdräkt manade oss att komma igen och: Kniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiipa.
Knipövningar är effektiva- Det enda problemet med dem är att vi måste komma ihåg att göra dem. Som alla träning är de en färskvara.

I dag kan du delta i en kollektiv, digital knipövning HÄR!
Du får dessutom massor med tips på vad du kan göra och tänka på för att minska risken för att drabbas av urinläckage eller för att minska eller träna bort nuvarande problem.

Mitt coachtips till dig för att du ska komma ihåg och fortsätta göra knipövningar är att bestämma dig för vissa situationer då du ska göra dessa övningar. På så sätt kommer du lättare ihåg dem. Några förslag:

  • När du börstar tänderna på morgonen och kvällen.
  • När du sitter i bilen/bussen/tunnelbanan under en viss sträcka på väg till och från jobbet.
  • När du står i kassakö.
  • När du tittar på vädret på TV.
Säkert har du massa egna förslag på tillfällen som passar just dig bra.
Inga ursäkter. Sätt igång och KNIIIIIIIIIIP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...