söndag 5 juli 2009

NÖDSTOPP - PANIKÅNGEST

Allt fler tvingas inse att kroppen på ett drastiskt sätt säger ifrån:
- Nu räcker det!!!
Troligtvis har den ganska tydligt sagt ifrån även tidigare: trötthet, huvudvärk, yrsel, sömnsvårigheter, dåligt minne etc.
Om du inte har lyssnat på dessa signaler tvingas kroppen att ta till drastiska åtgärder. Den trycker på "Nödstopp" - Du drabbas av panikångest.

Aftonbladet kan du läsa en mycket bra artikel om Rickard Engfors, dragshowartist. Han berättar öppenhjärtligt om hur han drabbades av panikångest och om vägen tillbaka.


6 kommentarer:

 1. Har man en gång varit och skavt näsan ordentligt emot den där jädrans väggen så är man, i alla fall jag, uppmärksam i fortsättningen. "Något" slår till när det börjar brännas liksom. Verkar det som i alla fall. Hittills...

  SvaraRadera
 2. Hm... har haft symtomen som du skrev och muskelinflamation i runt hjärtat och hela bröstkorgen! Därav anledningarna att jag har sagt upp mig... Jag trivs med arbetet men har svårt att säga nej, och tyvärr använder man sig av detta. Nu har jag som sagt slutat på detta jobb och ska börja på ett nytt i höst. Det är likadana arbetsuppgifter men det verkar som det finns en stabil chef - betyder att jag har någon att bolla med. Jag hoppas att det blir bättre iallafall. Jag ska vara mer uppmärksam, sätta gränser och vara tydlig.

  SvaraRadera
 3. Vad gör man när man känner av alla symptom men inte k a n vara hemma eller byta jobb - om det ens skulle hjälpa med att bara göra det.

  SvaraRadera
 4. Har tyvärr fått erfara det själv, för min kropp kraschade som sagt förra sommaren, och jag fick diagnosen akut stressymptom, och då jag tyvärr ignorerat detta så kom panikångesten på köpte =( dock är jag "nästan" frisk idag pga en massa jävlar anamma och viljan att hitta tillbaka =)

  SvaraRadera
 5. Monica - Det är bra att du kan känna igen varningstecknen nu. Sedan är konsten att lära sig att lyssna och agera, inte alltid lika lätt tyvärr.

  Wannebebonnjantan - Bra att du lyssnar. Hoppas att det blir bättre förutsättningar till hösten.

  Eva - det finns lite konkreta tips och råd att ta till.Tänkte skriva lite mer om det i några inlägg. Det viktiga till att börja med är att lyssna på kroppen och även stanna upp och lyssna på sig själv. för hur det än är så har vi själva svaren vi söker. I bland kan det vara bra att ta hjälp av någon utomstående coach/terapeut etc. för att kunna strukturera upp sina tankar och möjligheter.

  Miss M - det blev en dyrköpt läxa, antar jag. Men också något att lära av och forma sitt liv efter på ett klokt sätt. Många som har fått erfara att kroppen säger stopp (panikångest, akut stress, utmattningssyndrom etc.) säger att när de väl tagit sig igenom och kommit ut "på andra sidan" så har deras liv blivit bättre på grund av den erfarenheten.

  SvaraRadera
 6. Det är ju precis så det är men det går att komma tillbaka. Tar tid men det går.
  Lite vingklippt blir man, men också klokare. Och kroppen har en fantastisk återhämtningsförmåga. Numera lyssnar jag mer på kroppens signaler och den är mycket tydlig.
  Kroppen alltså.....
  Man måste inte alltid vara så himla duktig!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...