måndag 11 juni 2012

ATT TA ANSVAR = ATT LEVA


Ordet "ansvar" får många att rysa av obehag. Inte minst tonåringar som ombedes att ta mer ansvar. De brukar svara med:
- Orka!

Att ta ansvar för saker och ting kan både vara otäckt och svårt många gånger. Kanske är det så jobbigt att du känner att du backar när du blir ombedd att ansvara för något eller känner att du borde göra det?
Att då också få hör att DU måste ta ANSVAR för DITT LIV kan kännas oövervinnerlig svårt. Omöjligt. Något större finns ju inte att ansvara för. Allt beror på dig och allt är ditt fel eller din förtjänst.Ofta är det just allt som kan gå fel som vi tänker på i första hand och det är också det som får oss att rygga tillbaka.

Men oavsett hur svårt och tufft det känns, vilket alternativ har du?
Om du inte vill, vågar eller orkar ta ansvar för beslut och handlingar i ditt liv - vem ska då göra det?
Finns det någon person som du skulle vilja fattade alla beslut för dig? En peson som får total makt över ditt liv?

De flesta inser att det inte är någon lösning att lämna över alla beslut och initiativ till någon annan. Det finns ju inte någon som känner dig bättre än du känner dig själv.

En av de viktigaste insikterna du kan komma till i ditt liv är att
DITT LIV
ÄR DITT ANSVAR
Visst kan det både vara svårt och tufft mellan varven, men också en oändligt stor möjlighet att forma det på ett sätt som passar just precis dig och ingen annan. Ingen annan är expert på dig och dina behov.
Ingen klarar sig utan motgångar och problem i livet. Alla har vi perioder där vi tycker det är jobbigt och där vi tvivlar på oss själv - det ingår i det så kallade livet.
Var inte rädd för dessa perioder, utan se dem som dina läromästare. Du blir både starkare och klokare genom de situationer då du "testas" av livet.

Att känna att du både har och tar ansvar för dig själv och din situation är att ge dig själv möjligheten att verkligen LEVA. Det är precis så det ska vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...