onsdag 11 februari 2015

Frusen yoghurt med blåbär



Enkelt, gott och bara nyttigt.
Du blandar frusna blåbär (andra bär går så klart också bra) med yoghurt (jag väljer den feta grekiska eller turkiska) och sötar eventuellt lite för att sedan frysa in smeten en stund innan servering.
Här valde jag att frysa in i små hjärtformade silikonformar och då bli det yoghurtglass som du kan servera som dessert. Annars kan du klicka ut smeten på bakplåtspapper och frysa in eller lägga upp ett blåbär i taget innan du fryser dem. Använd din fantasi.
Resultatet blir lika gott oavsett hur du gör.
Om du väljer att frysa in de "yoghurtdoppade" bären ett och ett, så kan du när de är frysta lägga dem i en burk eller plastpåse i frysen och sedan ta ut så många du vill ha när du känner dig sugen.

Jag valde att söta med Nutri Nicks steviadroppar med vaniljsmak. Det behövs bara några få droppar för att få en söt och fin smak. De söta hjärtformarna gör att dessa godbitar kan serveras som finaste desserten om man vill - eller njuta som ett "guilt-free" snack när sötsuget sätter in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...