Goda Matvanor: Ändra ätbeteende med KBTDu hittar aktuell information om kursen och vilka datum som är planerade genom att gå in på sidan: Goda Matvanor.
Välkommen!Goda Matvanor: Ändra ätbeteende med KBT är inte ännu en diet. Faktiskt är det precis tvärt om! 
Det här är en teknik och metod som hjälper dig att fokusera på dina matvanor och ditt ätbeteende – det som för de allra flesta är den huvudsakliga orsaken bakom övervikt och ohälsa.
För handen på hjärtat, de allra flesta av oss vet ju redan var som är bra för oss att äta och vad vi borde låta bli...
Syftet är att du ska skapa en långsiktighet som hjälper dig att hantera känslo- och överätande och kunna hantera det sociala ätandet.

Kursen hette tidigare Tänk Dig Smal - gå ner i vikt med KBT. Innehållet är i princip detsamma med enbart några få förändringar/benämningar. Anledningen till namnbytet är att jag inte vill marknadsföra och uppmuntra/bida till "smalhetsen". Det helt ok att vilja gå ner i vikt, och den här kursen är en mycket god hjälp till det om behoven finns och en del av problematiken handlar om ett felaktigt ätbeteende. Dock kände jag att den tidigare titeln inte kändes bra att marknadsföra längre då det är alldeles för mycket fokus på vikt och utseende när det är hälsa och välmående som är det som är viktigt på riktigt.

Så här ser kursens upplägg ut:
 • Under 6 veckor jobbar du tillsammans med mig och övriga deltagare som delar erfarenheter och mål i en hemlig grupp på Facebook.
 • Varje dag presenteras en ny uppgift. En del av dem kommer du att jobba med varje dag under kursen, andra bara vid något tillfälle. Uppgifterna bygger på att du successivt ska kunna införliva dem i din vardag som en hjälp och ett stöd för dig att hitta ett hållbart ätbeteende.
 • I gruppen har du möjlighet att ställa frågor, dela med dig av dina tankar, peppa och låta dig bli peppad när det behövs. Att jobba tillsammans med andra i grupp har i många studier visat sig vara en mycket stor framgångsfaktor för hälsofrämjande beteende.
 • Du väljer själv om du vill följa någon specifik diet/kosthållning under kursen, Det är inte ett måste, utan du kommer att märka effekt enbart genom att ändra dit ätbeteende.
 • OBS! Kursen är inte lämplig för personer som befinner sig mitt i en period med ätstörnings-problematik. Har du frågor kring detta, kontakta mig gärna.
 • Kostnad: 795:- 
Planerade kurstillfällen:
 • Ni som vill kan också gå ihop och starta en egen grupp - kompisgänget, träningskompisarna,  på arbetsplatsen etc. Ni behöver vara minst 8 personer och betalar då 695:- per person. Vi kommer då överens om vilket startdatum som blir aktuellt.
För anmälan:
Mejla till ulrikagabriel(snabela)gmail(punkt)com och skriv vilket kurstillfälle du  vill anmäla dig till. Du får sedan information om det finns platser kvar samt betalningsmöjligheter. 

Lite mer information om kursen:
KBT (Kognitiv Beteendeterapi) är en mycket effektiv metod för att jobba med förändring av beteenden. Vi jobbar med kopplingen mellan tankar, känslor och handlingar. Metoden baserar sig på boken ”The Beck Diet Solution” skriven av Judith S. Beck. Jag är beteendevetare och kostrådgivare och har jobbat med denna metod i snart 10 år och under tiden bearbetat och ”försvenskat” den.
Några exempel på övningar du får jobba med under kursen:

 • Lära dig känna skillnad på hunger, önskningar och begär
 • Äta med mindfulness
 • Lära dig att hantera "misslyckanden" (kommer bli din stora framgångsfaktor)
 • Skapa strategier för att hantera trugande personer
 • Lära dig att hantera saboterande tankar
 • Skapa rutiner och lära dig planera
 • Få in vardagsmotion och träning i ditt liv
 • Sluta överäta

Så här säger några av kursdeltagarna som går eller har gått kursen:

"Nu tappar jag brallorna igen!
Kärt nöje att köpa nya mycket åtsittande : ) kund som jag inte sett på ett tag sa "" men Lena hur många kilo har du gott ner?" Jag svara har ingen aning ,tog en kbt kurs på Fb o kilona bara rasar!!!!! DET funkar verkligen! Stor kram Ulrika Gabriel för denna fantastisk guidning till självinsikt, mår så bra o vet nu hur otroligt mycket kunskap jag själv har att använda o ösa ur , gillar mig själv mer o mer ; )"


"Jag vet vad som är bra mat, men det är ”det andra” som gör att jag aldrig lyckats hålla min målvikt. ”Det andra” är tankar och beteenden kring ätande som jag aldrig har fått bukt med. Redan halvvägs in i kursen ”Tänk dig smal” känner jag att jag har fått massor med bra verktyg för att kunna förändra mina tankar och mitt beteende varaktigt. Kursen kräver mycket arbete men ju mer tid och energi man lägger ner på kursen, desto mer sjunker de nya tankesätten in. Att ha kontakt med de andra kursdeltagarna på internet är jättebra, då kan man både diskutera problem och fira framgångar. Jag kan varmt rekommendera kursen för den som känner att sista pusselbiten saknas för att nå sin målvikt./ Maria Hoffstedt"


"Med kursens hjälp har min polett ramlat ner.Genom verktygen vi får har jag börjat att omprogrammera min hjärna. Den ger mig ett inre lugn. På min korta promenad till jobbet, ljuder nu ett positivt mantra: - Denna dag kommer att bli bra! 
Stämningen i gruppen är kamratligt, stöttande och respektfull.
Att hoppa in på fejjan när man behöver stöd, ger mig ett lugn./Anna Wiström"

" Det här blev vändpunkten för mig. Har aldrig vågat tro så här på mig själv förut. Oftast har jag gjort en snabbdiet, gått ner 5 kg och sen snabbt upp igen. Men nu har jag gått ner 6 kg utan diet och med alla "tankeverktyg" vi har fått så är jag säker på att jag når målvikten den här gången. Jag kan varmt rekommendera den här kursen!!! Tusen tack till dig Ulrika"

" Det är verkligen en fantastisk kurs - olikt allt annat jag provat och just därför känner jag att jag kommer att lyckas denna gången! Det är ju liksom i huvudet allt sitter!
Det är så motiverande o "rakt" - inga om och men...
Det här är skillnaden i mitt liv!
Precis vad jag behöver!!
Tack för det! /Ulrica"


De kunskaperna du får i den här kursen har du inte bara användning av när det gäller att gå ner i vikt, utan du kommer att kunna hantera många andra situationer i livet på ett bättre sätt genom det du lär dig. En mycket god investering med andra ord.

Maria Hoffstedt före och efter Tänk Dig Smal

Fler tankar om kursen:
"Den här resan blir bara mer och mer spännande! Jag har lärt mej mkt om mej själv och har så smått börjat förstå varför jag inte har nått ända fram tidigare. Att saboterande tankar kunde ställa till det så mkt var jag inte överhuvudtaget medveten om, en riktig aha-upplevelse. Inte heller att dagligen upprepade peptalk kunde stötta så mkt :-)"

" "Har väl egentligen inga direkta frågor men skulle vilja säga att den här kursen är toppen.
Det har aldrig tidigare varit så enkelt att gå ner i vikt. Vet inte riktigt vad det beror på men just det här att vi är en grupp tror jag är otroligt värdefullt.
Man blir peppad samtidigt som man får lite press på sig. Man vill ju hänga med, vara en i gänget.
Jag väger mig inte  -vilket också är helt nytt för mig OCH bra- men kan meddela att jag minskat 10 cm runt magen hittills, och då var jag ändå inte jättestor runt magen från början.
Å så det här med energin. Tidigare var jag smått håglös, nästan alltid trött och tyckte livet var en smula tråkigt. ALLT har förändrats! Jag är mycket gladare o piggare. En del beror givetvis på viktnedgång, motionerande och nyttigt ätande men även en hel del på denna grupp. Att få små tankeväckande aha upplevelser genom kursen som ändrar tänket i hjärnan. Toppen!
Igår kväll, trots regnande fick jag med mig maken ut på promenad. Han hade lite svårt att hänga med kan jag berätta  😉 Tidigare var det jag som drog benen efter mig... Nu går jag inte för hundarnas skull (fast de hänger ju med förstås). Jag går för min skull och det är en enorm skillnad och jätteroligt! Har nog inte tidigare gjort speciellt mycket för min egen skull utan för alla andra. Äntligen efter 50 år har jag förstått att om jag har roligt med mig själv, trivs med mig själv, så får andra så mycket trevligare, för det smittar faktiskt.
Tack för att du finns. Tack för att du använder FB så jag hittade dig. Heja dig Ulrika!
💗 Yvonne Björn"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...