Om mig


Jag heter Ulrika Gabriel.
Jag har alltid drivits av intresset av utveckling - både min egen och andras, individuellt och i grupp. Jag tycker att det är spännande att se hur både du och jag, efter våra egna och unika förutsättningar kan skapa ett så bra liv som möjligt.

Jag är utbildad:
Pedagog
Beteendevetare 
Coach
Kostrådgivare
Medveten andningsinstruktör

Här på min blogg kan du läsa inlägg, tips och recept. Jag delar med mig lite nu och då. Så gott som dagliga bilder, tankar och tips hittar du på:
Instagram
Facebook

Min syn på kost och hälsa har vuxit fram genom åren, egna erfarenheter, utbildningar och en nyfikenhet på de senaste rönen inom forskningen. Det jag har kommit fram till är att det inte finns en metod som passar alla. Det finns inte en typ av kost/diet som alla bör äta eller en sorts träning som alla mår bra av. Vi måste istället bli duktigare på att lyssna på våra individuella behov. Några generella råd har jag dock.

Ät mer:

 • grönsaker
 • ekologisk
 • hemlagat
 • nyttiga fetter
 • syrade produkter (syrade grönsaker, fet yoghurt etc.)
Ät mindre (eller uteslut helt om du mår bättre utan)
 • socker och sötsaker
 • tillsatsämnen - härdade fetter, smakförstärkare, konsistensgivare, färgämnen etc.
 • vetemjöl 
 • komjölk (syrad mjölk i form av yoghurt etc. samt dessertost med nyttiga bakterier går bra)
Jag är motståndare till alla former av livsmedel eller dieter som utlovar snabb viktminskning och att kilona kommer att rasa. Min erfarenhet är att det snarare handlar om att vi måste arbeta med våra tankar och vårt ätbeteende för att gå ner i vikt (om det behövs) och leva hälsosamt. Därför har jag i många år arbetat med just det i distanskursen Tänk Dig Smal - gå ner i vikt med KBT.

Ett annat av våra absolut största hälsoproblem är den stress vi ständigt lever i. Den påverkar både vår fysiska och psykiska hälsa. Genom att sänka våra krav och andas några djupa och lugnande andetag är vi genast på rätt väg. Hälsa är aldrig en quick fix!
Genom att lära oss att äta lugnt, medvetet och njutningsfullt kommer vi oerhört långt med både matvanor, ätbeteende och hälsan. Detta lär jag ut i distanskursen Mindful Eating för Gottegrisar.

Vi behöver idag tänka om vad gäller både matvanor och ätbeteende för att kunna må bättre. Många äter både fel sorts mat och i alldeles för stora mängder och det påverkar oss på olika sätt, inte bara genom ökad vikt. Ett effektiv sätt att hjälpa kroppen att må bättre och minska matintaget har visat sig vara genom någon form av periodisk fasta. Det stärker kroppens immunförsvar, hjälper kroppen att läka och låter de goda bakterierna i våra tarmarna frodas. Här har jag utvecklat min egen metod där vi inte fokuserar på att räkna kalorier utan begränsar mängden naturligt och äter endast nyttig detoxmat under två av veckans dagar. Även här erbjuder jag en distanskurs som heter 5:2-detox.


Det psykiska välmåendet, självkänslan och självförtroendet tycker jag också mycket om att jobba med och där ser jag givetvis tydliga kopplingar till vårt ätbeteende och vår fysiska hälsa.
Allt börjar i att man hittar hem till sig själv och accepterar och omfamnar den person man är. Unik och fantastisk.
Hälsa handlar inte om ett speciellt utseende eller en siffra på vågen.
Hälsa är något som DU själv upplever i form av energi, i din hållning och i din känsla av att du mår bra. Då ser vi andra också den!

Jag håller distanskurserna:

Du kan engagera mig för en föreläsning, för utbildningar eller workshops inom områdena:

 • Kost och hälsa
 • Medveten andning
 • Självkänsla
 • Arbetsglädje
 • Kommunikation och motivation
 • Stresshantering
Jag tar emot klienter för privat rådgivning/coachning i mån av tid.

Kontakt: ulrikagabriel(snabela)gmail(punkt)com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...