fredag 13 februari 2015
Äppelmuffins - utan vete, socker eller mjölk
Det här är en lite rustikare (grövre) muffins som får sin sötma framför allt genom de rivna äpplena men också från russinen. Några matskedar honung är allt som är tillsatt förutom det.
Tanken är att de ska passa att äta som frukost eller till mellanmål, men jag som inte uppskattar alltför söta bakverk tycker att de fungerar precis lika bra även som kaffebröd.
En stor bonus är också att de är väldigt enkla att göra och går snabbt - tjofftjoff, ska det vara.
Du behöver ( till 20 muffins)
3 äpplen
3 ägg
3 msk flytande honung (kan uteslutas)
1 dl växtmjölk (exempelvis mandel-, havre-, ris- eller kokosmjölk)
1 msk psylliumfröskal från Helhetshälsa
3 dl mandelmjöl
2 dl havregryn (glutenfria)
2 msk kanel
½ dl russin
vallmofrön eller andra frön till garnering
Gör så här:
Skala äpplena och riv dem på rivjärn. Lägg de rivna äpplena i en bunke och knäck äggen över. Häll på honungen och mjölken och blanda om. Tillsätt psylliumfröskalet och blanda ordentligt. Rör sedan ner mandelmjöl, havregryn, russin och kanel. Blanda väl.
Klicka sedan ut smeten i muffinsformar som du ställt på en plåt. Dekorera med vallmofrön eller andra frön.
Grädda sedan i 200 grader mitt i ugnen ca 20 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hela familjen älskar dessa!!! :-D
SvaraRaderaExtra poäng för att de till skillnad från många andra bakverk nästan är godare när de kallnat än när de är nygjorda :-). Mvh Jenny