onsdag 23 maj 2018

Sellerijuice - din nyckel till hälsa!I juni 2017 började jag min "resa" med Medical Medium (Anthony William). Så ganska snart har det gått ett år. Jag minns inte riktigt hur jag hittade till honom, men någon mening med det var det absolut. Min fysiska trötthet som jag känt av under ett par år hade redan börjat minska tack vare näringstillskott, men jag kände att det fanns mer att göra. Kroppen var inte riktigt i balans och jag ville hjälpa den att hitta tillbaka till den.
Jag köpte inte riktigt att det var "normalt att känna så vid min ålder".
Eller att det var klimakteriet.
Eller att jag bara behövde vila lite mer.

Medical Medium lär oss att läka ALLT med hjälp av frukt, bär, grönsaker, vilda växter och örter. Och jag måste säga att effekten är helt magisk. Jag själv har inte haft stora och allvarliga problem. Men många andra som följer kostråden från honom har det. En del har varit allvarligt sjuka i många år. Läkare kan ha sagt att det inte finns något att göra. Några har varit helt sängliggande. Andra har inte kunnat arbeta på många år.
Men med hjälp av naturens gåvor så har det sakta, sakta läkt sina kroppar.
Många berättelser om detta finns att läsa hos Medical Medium på Facebook eller på Instagram.
Inspireras gärna!

En av de första förändringarna i min kost som jag gjorde var att lägga till den av Medical Medium så hyllade sellerijuicen.
Sellerijuice innehåller mycket salter som är bra för oss. Den hjälper kroppen att bygga upp mer saltsyra (något som vi är väldigt många som har för lite av och som kan orsaka mycket problem med magen). Saltsyran hjälper till med att bryta ner maten och håller dessutom dåliga bakterier borta.
Vi har de senaste åren fått lära oss hur viktigt det är att våra tarmar mår bra. Här är sellerijuicen verkligen en hjälp.

Selleri har en kraftfull antiinflammatorisk verkan. Den har en förmåga att svälta ut dåliga bakterier, jäst, mögel, svamp och virus som finns i kroppen och hjälper till att skölja rent hela tarmsystemet och vår lever från dessa.
De ovannämnda patogenerna är ofta det som orsakar inflammation i kroppen. När de försvinner kommer kroppen att läka och ditt immunförsvar stärks. Dessutom stärker selleri de goda bakterierna som är till din hjälp för god hälsa.
Selleri hjälper också till med att göra magen mer basisk. Det beror på det rika innehållet av bioaktivt natrium. Dessutom innehåller den viktiga mineralsalter (som enligt Medical Medium inte ännu har upptäckts av vetenskapen). Detta saltinnehåll gör att kroppens pH höjs vilket i sin tur gör att giftiga syror avlägsnas från kroppen. Det i sin tur skapar ideala förhållanden för tarmarna att läka.

Selleri är den grönsak (eller faktiskt en ört) som Medical Medium vurmar för mest. Det är det mest kraftfulla du kan äta och blir som mest effektiv om du intar den i juiceform på fastande mage på morgonen. Du bör dricka ½ liter. Men, var försiktig! Jag klarade bara av att juica och dricka en (!) selleristjälk i början och fick trappa upp successivt. Jag kände av den kraftigt detoxande effekten som gjorde mig illamående, yr och matt. Det tog ett par månader innan jag klarade av att juica ett helt knippe selleri ( ca 2 ½ dl) och ytterligare några månader tills jag klarade att dricka ½ liter....

Är det gott då?
Ärligt talat så är det inte alltid det. Jag gillar selleri att tugga på, men i juicad form kan den ibland bli väldigt besk. Vissa gånger är den nästan söt i smaken. Det beror lite på. Men det fungerar bra för mig vilket som och nu är jag van.
Har jag märkt någon effekt då?
Ja min hälsa har överlag förbättrats mycket det senaste året. Magen har också lugnat ner sig och jag är inte lika känslig mot olika livsmedel. Jag kan till och med tåla små mängder av vetemjöl eller komjölk ibland - men det är inget jag avser att lägga till i min kost framöver hur som helst. Bara intressant att kunna konstatera att magen inte är lika känslig.

Jag har investerat i en juicer som används dagligen till min sellerijuice och ibland också till andra juicer. Men det går också att mixa i blender och sila genom silduk.För dig som är intresserad att lära dig mer om självläkning med hjälp av frukt, bär, grönsaker, örter och vilda växter rekommenderar jag de böcker som Anthony William aka Medical Medium har skrivit. De två först finns översatta till svenska och den tredje tror jag blir översatt till sommaren.

31 kommentarer:

 1. Hej. Hur lång tid bör man vänta med att äta, efter intag av selleri juicen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt råden från Medical Medium ska man vänta 20 minuter till man äter något.

   Radera
 2. Hej. Behöver man sila juicen efter man kört den i blendern eller man kan dricka den grynig? Mvh

  SvaraRadera
 3. Hej Kim!
  Rekommendationen är att juicen ska vara så ren som möjligt då vi förmår att ta upp den bättre på cellnivå.

  SvaraRadera
 4. Hjälper selleri mot emfysem?

  SvaraRadera
 5. Svar
  1. Hej!
   Det vågar jag såklart inte lova rakt upp och ned. Men enligt Medical Medium kan alla sjukdomar som vi benämner som "kroniska", inflammatoriska och autoimmuna både lindras och botas av rätt kost = frukt och grönt. Och enligt honom är sellerijuicken själva grundbulten i att hjälpa kroppen att läka. Läs gärna mer hos Medical Medium om hans rekommendationer.
   Jag vet att han även rekommenderar gurkmeja för just emfysem.
   Allt gott önskar Ulrika

   Radera
  2. Har emfysem o trypsin värdet har sjunkit efter en förkylning, testat selleri men somnar!!!
   Har du mejladress till Anthony Williams? Hur mkt gurkmeja ska man ta??

   Radera
 6. Tack för din info om sellerijuice!Jag vill blrja så fört som möjligt och eftersom jag bara har en mixer just nu så provar jag med den.Kan man sila genom kaffefilter?Om inte vilken slags duk ska det vara?
  Jättebra att du skrev att man bör börja försiktigt med kanske bara en selleristjälk-har både reumatisk åkomma och höftledsartros så det gäller att börja försiktigt apropå detoxsymptomen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Kul att du vill testa sellerijuicen. Jag tror att det blir svårt att sila den genom ett kaffefilter, men en vanlig sil brukar kunna fungera. Filterar bort det mesta av fibrerna i varje fall.
   Lycka till!

   Radera
  2. Hej och tack! Tänkte tipsa om att jag mixar sellerin och sen 'mjölkar' jag ur den via en nötmjölkspåse (finns t.ex på Apotea.se). Det går jättebra. Sen sparar jag resterna till grytor, smoothies mm.

   Radera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Tack för ett bra inlägg. Selleri Juice är fantastiskt på alla sätt oh vis (njuter varje morgon). Har själv följt Anthony Williams och hans kostråd/lära under en lång tid. Vågar påstå att inflammatoriska symptom är förmodligen roten till “allt” ont inom Hälsa och Välmående idag. Tack igen och fortsätt sprida detta viktiga budskap. All kärlek...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att höra att du också har positiva erfarenheter av sellerijuice och AW. Jag håller med dig om att inflammationer vi har i kroppen är roten till väldigt mycket av vår ohälsa. Önskar dig fortsatt god hälsa.

   Radera
 9. Hej!
  Jag har rätt stressiga morgnar. Om man förbereder juicen kvällen innan, ger det samma resultat ändå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr blir sellerijuicen inte lika effektiv om du inte dricker den direkt. Men om du inte har möjlighet att göra den på morgonen (själv går jag upp 10 minuter tidigare för att hinna med), så är det såklart bättre att göra den på kvällen och dricka morgonen därpå än att inte dricka juicen alls. Viktigt att den förvaras i flaska/burk där det inte kommer in någon luft för att förhindra oxidering.

   Radera
 10. Hej. Har nu druckit sellerijuice i 5 dagar, men de sista två dagarna så är det mycket liv i mina tarmar. Går det över mån tro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När du får reaktioner i tarmarna beror det ofta på att sellerijuicen har börjat ta död på bakterier, virus etc. Dessa avger då toxiner som kan göra sig tillkänna bland annat genom att magen blir orolig. Man kan också känna sig yr, matt, illamående och ibland få en förvärring av sina symptom. Men det är övergående och ett tecken på att kroppen faktiskt avgiftar sig.
   Om det känns alldeles för jobbigt kan du minska lite på mängden på juice under en period för att sakta öka igen. Lycka till med din rening.

   Radera
 11. Hej!
  Jag har druckit sellerijuice ett tag och följer medicalmedium men skulle verkligen vilja hitta vetenskapliga artiklar på sellerjuicens egenskaper, har du hittat några sådana? Sedan undrar jag om det inte finns någon risk med att man överkonsumerar så att det i längden skulle vara dåligt för kroppen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har inte forskats så mycket på sellerijuicens effekter, men när jag söker på Google Scholar som publicerar vetenskapliga artiklar så hittar jag några stycken i varje fall. Kanske hittar du något där som kan vara intressant:
   https://scholar.google.se/scholar?hl=sv&as_sdt=0%2C5&q=celery+juice&oq=celery+
   Jag har inte hört någonstans att det ska finnas risker med att konsumera sellerijuice. AW rekommenderar 5 dl dagligen, men man kan öka på mängden om man vill rena kroppen snabbare/effektivare under perioder.
   Det viktigaste är att du känner efter hur din kropp svarar på juicen.

   Radera
 12. Hej och tack för inspirationen! Har intagit mixad selleri (har ingen juicemaskin) av och till sedan en tid men så började jag dricka lite mer i ca 1-2 veckor (ej mer än 5 dl dock). Upptänkte utslag på bröstkorg och sidorna på kroppen och magen. Fula, som myggbett eller nässelutslag. Kliade inte men jättefina... Slutade med sellerin och en vecka senare är utslagen nästan borta. Vill ju gärna inte vara utan hälsoeffekterna! Tips?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan såklart inte ge dig ett säkert svar på vad det var. Men det är mycket troligt att det är någon form av utrensning som sätts igång. Huden är som bekant ett utrensningsorgan och vi kan reagerar med utslag, eksem etc. om vi har toxiner etc som kroppen vill göra sig av med. Mitt förslag är att du minskar när mängden igen och sedan trappar upp lite försiktigt. Om du får utslag igen, så borde de försvinna efter någon vecka. Annars får du backa till lägre nivåer av sellerijuice igen.

   Radera
 13. Hej, kan du rekommendera i vilken ordning jag ska läsa de 3 böckerna? Jag köper gärna begagnat om någon vill sälja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns fyra böcker att läsa nu. Den senaste, Liver Rescue kom ut för några månader sedan.
   Jag skulle rekommendera att du läser den första boken först då den förklarar mycket bakom Medical Mediums arbete samt är väldigt allmän. Annars spelar det inte så stor roll i vilken ordning du läser dem. De innehåller till stor del samma information, men förpackad på olika sätt.
   Den senaste boken är nog min favorit faktiskt.

   Radera
 14. inne på min 7de dag med ett helt knippe selleri. Ca 15 minuter efter jag druckit upp blir det kaos i min mage med smärta, sveda och bubbel. Måste springa på toa direkt. Utrensning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ledsen att du fått vänta på svar. Det verkar som att aviseringarna när jag får en kommentar i bloggen har slutat att fungera...
   Men ja, det är definitivt utrensningssymptom. Har upplevt det själv. Jag skulle minska ner på mängden och ta det lite långsammare och låta kroppen vänja sig. Önskar dig en lykosam läkning.

   Radera
 15. Hejsan och tack för intressant artikel... hur lång tid tar det innan någon effekt märks ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ledsen att du fått vänta på svar, men aviseringarna när jag har fått en kommentar här i bloggen verkar ha slutat fungera.
   Det är svårt att säga något exakt eftersom det skedde väldigt successivt. För min del tog det nog ett par månader innan jag började märka att jag faktiskt blev lite piggare allt eftersom och att magen inte var lika känslig. En del märker ganska snabbt effekt, speciellt de som brukar har problem med huden. Andra får jobba på länge utan att märka något tydligt.

   Radera
 16. Jag har druckit sellerijuice i 4 veckor när jag fick jätteproblem med magen. Först diarré i flera dagar och nu kraftig smärta mitt under bröstbenet i en vecka! Har slutat med juicen men magsmärtan går inte över?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är vanligt att magen/tarmarna reagerar med en riktig detox i form av lätta kramper och diarré under en period. Enligt MM så är det en massa giftiga biprodukter från virus som dör. Effekten brukar avta med tid. För mig tog det flera månader. Men som du kanske förstår kan jag inte ge dig några som helst medicinska råd då jag varken är utbildad läkare eller har någon kunskap om just din situation. Om det inte ger med sig tycker jag att du ska låta en läkare undersöka dag.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...