tisdag 16 augusti 2016

Gabriella blev av med sitt socker- och Cola-beroende med hjälp av Mindful Eating

Ibland stöter man på personer som man blir så där extra imponerad av. Personer som innehar någon sorts urkraft och kämparanda utöver det vanliga. Som i sina liv på olika sätt har massor med "hinder" att kämpa emot, men som ändå inte låter det stoppa dem.

Gabriella Törnfeldt är en sådan person. Hon anmälde sig till min kurs i Mindful Eating för Gottegrisar i slutet av förra året. Då visste jag inte hur hennes situation såg ut, men förstod på vägen vad hon hade att kämpa med i sitt dagliga liv. Något som gjorde mig mäkta imponerad över henne och som också gjorde att jag verkligen förstod vilken urkraft det finns i just metoden Mindful Eating för Gottegrisar för att lära sig att kontrollera sitt ätande.

Jag tog därför kontakt med Gabriella för att höra om jag fick dela hennes historia med er bloggläsare. Jag vet att väldigt många kämpar på med överkonsumtion och beroende av socker i olika former. Jag vet också att det inte alltid är så lätt att "bara sluta" eftersom vi idag har så mycket sötsaker lättillgängliga runt omkring oss hela tiden.
Men det Gabrielle åstadkom i sitt liv med hjälp av Mindful Eating är något utöver det vanliga och det ändrade på hela hennes hälsotillstånd.
Jag vet också att det finns personer "där ute" som är i samma situation som Gabrielle var tidigare, och som har hamnat i en ond cirkel av "självmedicinering" med hjälp av Coca Cola och andra sötsaker. I det läget är det svårt att tro att det finns någon utväg. Men det finns det bevisligen.
Jag vet dessvärre också att det finns personer som menar att det där med att dricka läsk eller att äta sötsaker inte alls spelar någon roll för inflammatoriska- eller psykiska sjukdomar. Här är ett väldigt tydligt bevis på att det viss har en stor och negativ effekt på hälsan.
Så läs och inspireras!
Och dela gärna blogginlägget så att ännu fler kan förstå att det går att få hjälp.
Kan Gabriella, så kan DU!

Gabriella, presentera dig för läsarna, så att de vet lite grann om dig och din bakgrund.
Jag heter Gabriella som sagt och er en 24 år gammal småstadstjej som för ca tre år sedan flyttade till Stockholm. Jag jobbar som Key Account Manager i ett startup bolag - jag brinner för försäljning och business. Privat spenderar jag gärna tid på konst, träning och plant-based mat.

Hur ser din hälsobakgrund ut?
Jag är diagnostiserad med endometrios, ADD, Bipolaritet typ 2, generellt ångesstsyndrom samt vissa drag av Aspergers.
Endometriosen har orsakat stora problem med kronisk smärta och de psykiska diagnoserna har ställt till med enorm osäkerhet, ångestattacker flera gånger per dag till exempel.

Hur kom det sig att du valde att gå kursen Mindful Eating för Gottegrisar?
Jag gick kursen i december 2015. Jag har länge haft ett stort beroende av socker, vilket jag alltid har vetat påverkar mina diagnoser till det negativa. Jag kunde utan problem dricka 2 - 3 lite Coca Cola om dagen, men visste inte hur jag skulle göra för att sluta. Det var alltså ett perfekt tillfälle för mig att testa den här kursen när den var ny.
Jag hoppades att kursen åtminstone skulle ge mig möjligheten att dra ner på min Coca Cola-konsumtion, att jag skulle dricka mindre.
Jag vågade aldrig tro att jag skulle bli av med beroendet helt och hållet, som jag faktiskt blev, utan såg det som en möjlighet att "ta ett steg i rätt riktning".

Vad tyckte du om upplägget av kursen?
Det var världens ENKLASTE upplägg! Så smidigt och enkelt och lätt att anpassa sig efter. Jag trodde aldrig att det skulle vara så enkelt att ändra på mina vanor.

På vilket sätt påverkade kursen dig och din hälsa, skulle du säga?
Det var alltså för cirka 9 månader sedan som jag gick kursen. Först och främst har jag inte druckit en enda droppe Cola sedan dess! Ingenting! Min endometrios är så mycket bättre nu. Jag har inte alls samma problem med smärta som tidigare.
Min ångestproblematik är nästan så gott som bortblåst jämfört med förut - innan kunde jag ha panikångest dagligen. Nu är det snarare någon gång i månaden, om ens det..
Diagnoserna finns givetvis kvar, men jag känner att det är enormt mycket enklare att hantera och leva med dem.
Jag mår verkligen hur bra som helst idag. Visst, det händer att jag glömmer att andas och känna efter ibland, men jag kan snabbt påminna mig själv om att "hitta tillbaka" på någon sekund. I samband med förändringen kring mitt sockerintag har jag även lagt om kosten och äter numer enbart växtbaserad kost - inga animaliska produkter - och även detta har gett goda resultat. Bättre sömn, mer energi, lättare i kroppen, mindre huvudvärk med mera.

Är det något annat som du vill förmedla till bloggläsarna?
Om ni funderar på om ni ska gå kursen eller inte - gå! Det är välinvesterad tid, och jag vågar lova att de som testar kommer att känna fantastiska resultat!Jag är så nöjd att jag överväger att gå fler av Ulrikas kursen för att bli ännu mer medveten och insatt.

Mindful Eating för Gottegrisar är en 14 dagar lång distanskurs som du kan påbörja när du vill och jobba i din egen takt. I den finns inga förbud mot socker och sötsaker, men tanken är att du som går kursen ska lära dig att kunna kontrollera ditt intag för att på sätt själv styra om, när och hur mycket du skall äta.
Du kan läsa mer om kursen HÄR.
2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Underbara berättelser om livskvalité ich glödje efter din kurs!
    Är mitt i ett sorgeår, orkar lite men äter mycket. Undrar om detta är för mig. Inga speciella problem mer än trött, svag...Älskar Medveten andning men kanske du har kombinationen jag inte tänkt på!! <3

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...