onsdag 25 mars 2015

Pollenallergi? - Kosttillskott som hjälperVåren är ju underbar! I varje fall om du inte lider av pollenallergi.
Fler och fler känner av besvär och det finns säkert flera faktorer som spelar in. Vi blir generellt mer allergiska - både fler personer och i större utsträckning. Allergenerna, ämnena som vi är allergiska mot, har också en förmåga att förändras vilket gör det svårt för kroppens immunförsvar att kunna hantera dem.
Frågan är kan man göra något åt sin pollenallergi på naturlig väg, eller är det tabletter, astmamedicin och ögondroppar som gäller så länge pollensäsongen håller i sig?

Visst finns det en hel del som du kan göra om du vill bli av med din pollenallergi (och även annan allergi) för gott eller i varje fall få ordentlig lindring. Här är mina bästa råd.

 1. Uteslut mat som belastar ditt system. När du äter "skräp" så jobbar din kropp för att ta hand om det på bästa sätt för att du ska kunna fortsätta att fungera. Blir det stora mängder så hinner inte kroppen med att ta hand om alla viktiga funktioner och det är betydligt lättare att du drabbas av allergier. Genom att ta bort eller radikalt minska på ditt intag av vetemjöl, socker och komjölksprodukter så ger du kroppen bättre förutsättningar och den kan hantera de "främmande ämnen" som den annars reagerar allergiskt emot.
 2. Stärk upp dina tarmar! Genom att äta mjölksyrade grönsaker eller genom att ta tillskott av probiotika så stärker du bakteriefloran i tarmarna och därmed också ditt immunförsvar. Många studier visar på att i länder där mjölksyrad mat är vanligt är också allergierna mycket ovanligare. Helhetshälsas Probioplex är toppen och tas tillsammans med måltid två gånger om dagen för en glad mage.
 3. Boosta immunförsvaret med naturligt antihistamin. C-vitamin har en förmåga att dämpa histaminbildningen som uppstår vid allergi. En rejäl dos C-vitamin kan dämpa  allergiska reaktioner (obs, vid kraftfulla allergiska reaktioner eller anafylaktisk chock ska du genast kontakta sjukvården). Vid pollenallergi kan du ta höga doser. Själv tar jag 2 g två gånger om dagen om jag upplever problem och får lindring direkt.
  Dock ska man vara medveten om att C-vitamin som innehåller askorbinsyra är väldigt stark för magen. Därför är det viktigt att vid stora doser komplettera med probiotika som stärker tarmarna.
  Heletshälsas C-vitamin består av askorbat som är betydligt mildare för en känslig mage än vad askorbinsyra är.
 4. Hjälp kroppen att bryta ner! Genom att ta Helazym får kroppen hjälp att bryta ner de proteiner som är orsaken till de allergiska reaktionerna.
 5. Stärk slemhinnorna! Genom att ta MSM så bygger du upp och stärker kroppens slemhinnor. Det gör att allergener inte kan få fästa i exempelvis näsa och ögon på samma sätt, vilket gör att reaktionen kan utebli.
 6. Behandla med Bioresonansterapi. En behandling som jag själv framgångsrikt har fått. Googla och läs om det kan vara något för dig och om det finns någon som behandlar i närheten av där du bor.
TÄVLING!
Som ni ser förespråkar jag gärna Helhetshälsas produkter, och det gör jag för att de är renast möjliga preparat och det är också de kosttillskott jag själv använder.
Är du nyfiken på deras produkter? Kanske har du redan som jag några Helhetshälsa favoriter?
Nu har du chansen att vinna en valfri produkt från Helhetshälsa.
Gå in och läs om Helhetshälsas kosttillskott HÄR eller HÄR och skriv sedan i en kommentar här i blogginlägget vilken produkt du helst vill prova och varför du vill ha just den.
Gå också in och gilla Helhetshälsa på Facebook om du inte redan gör det. Där får du MASSOR med bra tips.
En vinnare får sedan sitt val hemskickat direkt i brevlådan.
Senaste dag att vara med och tävla är den 5 april.

3 kommentarer:

 1. Och gilla gärna Helhetshälsas facebooksida för bonus, idag såklart med våffelrecept, bönvåfflor! https://www.facebook.com/helhetshalsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så klart Madeleine! Det lägger jag till :-).

   Radera
 2. Marie Holmberg28 mars 2015 12:09

  Jag skulle gärna vinna Magnesium Optimal 100 kapslar. Jag har svårt att somna på kvällarna, kan ligga ganska länge och vrida och vända mig innan jag till slut somnar och fick höra att magnesium kan vara till hjälp om man tar det en stund innan sänggående. Så därför skulle jag gärna vinna magnesium för att testa om det kan tänkas hjälpa och jag har ju läst både från dig och Josefi att helhetshälsa har superbra tillskott så att få prova deras vore en ära.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...