En wrap är verkligen toppenmat på alla sätt - under förutsättning att den är vetefri.
Du kan lätt fylla den med sådant du tycker om och har hemma och den är enkelt att ta med. Du kan också välja om du vill äta den varm eller kall.
Den här wrappen gjorde jag till en detoxdag då den blev en perfekt ta-med-lunch som blev mättande och god utan att innehålla alltför mycket energi.
Själva wrappen är superduper enkel att göra själv. Basen är ett ägg, eller två om du vill att den ska vara lite mer mättande och proteinrik. Ägget vispar du ihop med en klick fet yoghurt (det går också bra med kokosmjölk eller annan växtbaserad mjölk), lite psylliumfröskal (fiberhusk), kokosolja, salt och peppar.
Min fyllde jag den här gången med ingredienser som passar under en 5:2-detoxdag. Men du kan själv välja vad du vill fylla den med.
Du behöver till en wrap
1 - 2 ägg
1 dryg msk turkisk yoghurt (eller motsvarande mängd växtmjölk)
½ msk psylliumfröskal (fiberhusk)
1 tsk kokosolja
salt och peppar
ev. andra kryddor du vill smaksätta med.
Gör så här:
Vispa ihop samtliga ingredienser ordentligt. Lägg ytterligare en klick kokosolja i en stekpanna och stek sedan din wrap på medelhög värme några minuter på varje sida.
Fyll sedan din wrap med sådant du tycker är gott. Denna gång fyllde jag min med ruccolasallad, tärnad kyckling och en dressing gjort på turkisk yoghurt och dijonsenap.
Några andra förslag:
- Spenat och annat bladgrönt
- Vitkålssallad
- Allehanda grönsaker
- Ägg
- Tonfisk
- Köttbullar
- Tacofärs
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar