fredag 27 februari 2015
Chokladkaka med banan och hallon - utan vete, socker eller mjölk
Åh, den här kakan kommer jag att göra MÅNGA gånger!
Som vanligt när jag bakar vill jag att det ska vara vetefritt, sockerfritt och komjölksfritt.
Dessutom vill jag så klart att det ska smaka jättegott och gå snabbt att göra.
Jag är ingen finlirare när det kommer till bakning och matlagning, utan tjoff tjoff ska det säga och sedan vara klart. Några minuter när ingredienserna måttas upp och blandas i matberedaren och sedan ytterligare några minuter för gräddning i ugnen samtidigt som jag diskar.
Sen ska det vara klart.
Den här kakan uppfyller alla dessa krav. Den är dessutom himmelskt god.
En perfekt bjudkaka. Går att variera med tillbehör som vispad kokosgrädde, nicecream, bär eller annat du tycker om, men passar också bra bara som den är då den är både smakrik och saftig.
Du behöver:
2 ägg
2 bananer
1 dl bovetemjöl
½ dl kokosmjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 msk sukrin
2 msk kokossocker
1 msk vaniljpulver
1 dl kokosmjölk
3 msk kokosolja
1½ - 2 dl hallon (går bra med djupfrysta)
Sukrin melis till dekoration
Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser i en matberedare och kör den ordentligt så att alla ingredienser blandas väl. Smörj en springform med kokosolja och häll ner smeten.
Grädda i 200 grader 15 - 20 minuter.
Vill du ha kakan lite kladdig i mitten, så välj en kortare gräddningstid. Låter du den stå inne i 20 minuter blir den genomgräddad, men är ändå saftig och fin.
Sikta till sist över Sukrin melis.
Etiketter:
Recept - bakat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mums, denna låter god. Ska göras till kvällens Let´s dance.
SvaraRaderaGör en bra helg!
Eva
Låter jättegott�� men kan man ersätta bovetemjölet med någon annan mjölsort? Vilken i såfall? Jag tål inte bovete... Trevlig helg! Ulrika
SvaraRaderaHoppas den smakade bra Eva :-)!
SvaraRaderaUlrika, du kan absolut byta ut bovetemjölet mot någon annan mjölsort. Det går att byta mot vad som egentligen, så se vad du har hemma. Kanske mandelmjöl, quinoamjöl eller sojamjöl?
Kan man utesluta kokossockret?
SvaraRaderaDet kan du självklart göra Sara. Smaka av hur smeten känns. Behöver den sötas mer kan du ta lite mer sukrin eller så byter du mot någon annan sötning.
Radera