Chiapudding är toppen - både innehålls och smakmässigt. Ett perfekt mellanmål eller dessert när du vill stilla ett sötsug och unna dig något gott. Funkar utmärkt att äta som frukost dessutom.
Chiafröna har det skrivits spaltmeter om de senaste halvåret och det är verkligen ett litet "superfrö". Tack vare att det är rikt på både protein och omega-3 så får vi i oss bra näring, håller oss mätta länge och dessutom håller sig blodsockret på en jämn nivå.
Chiafröna har det skrivits spaltmeter om de senaste halvåret och det är verkligen ett litet "superfrö". Tack vare att det är rikt på både protein och omega-3 så får vi i oss bra näring, håller oss mätta länge och dessutom håller sig blodsockret på en jämn nivå.
Många som har problem med magkatarr/magsår upplever att deras magar mår bra av chiafrön tack vare den gelé de bildar när de blandas med vätska.
En del som har problem med att bryta ner protein kan känna av att magen protesterar.
Här har jag gjort en chiapudding på hallon och toppat med en mangosås - båda jätteenkla att göra.
Du behöver (till 2 - 3 portioner)
2½ dl kokosmjölk (annan mjölk går också bra)
½ dl chiafrön
ca 2 dl frusna hallon (eller andra bär/frukt)
2 tsk vaniljpulver
Om önskas och beroende på hur söta bären är kan du söta lite extra med Steviadroppar, honung eller kokossocker.
Till mangosåsen:
1 dl frusen tärnad mango
ca 2 - 3 msk kokosmjölk
Gör så här:
Häll upp kokosmjölken i en skål/bunke och blanda ner chiafröna. Häll sedan ner de frusna bären och mixa ordentligt med mixerstav. Mixa/blanda slutligen ner vaniljpulvret. Ställ chiapuddingen i kylskåp ca 15 - 20 minuter innan den ska serveras. Kan med fördel även stå längre i kylskåp, exempelvis över natten.
Mixa den frusna mangon i en skål och späd till lagom flytande konsistens med kokosmjölk.
Lägg upp chiapuddingen i de skålar/glas du vill servera i och häll försiktigt över mangosåsen. Dekorera gärna med några frusna bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar