onsdag 4 februari 2015

Avokado är bra för hjärtat



Ät avokado för ditt hjärta - och för att det är så gott!
Forskning har tidigare visat att avokado har hälsofördelar för våra hjärtan. Tidigare var men skeptisk till det mesta som var fett och avokadon är ju som bekant en mycket fet frukt /grönsak. Därför har man varit tveksam till dess nytta för oss. Snarare har man trott att den just på grund av sin fetthalt bör intas sparsamt, inte minst av personer som har problem med hjärtat eftersom allt fett antogs göra att våra artärer blev "igentäppta".
Men ny forskning har nu vid flera tillfällen istället visat att det till och med kan vara tvärt om.

Avokado innehåller enkelomättat fett, framför allt den nyttiga fettsyran omega-9. Dessa fettsyror har en förmåga att minska risken för hjärtproblematik.
Fettsyran innehåller dessutom många nyttiga antioxidanter.

Med andra ord behöver ingen av oss "hålla igen" när det gäller avokados.
Du kan äta dem med gott samvete.
Ofta räcker det med en halva, tycker jag eftersom de tack vare sin fetthalt är både mäktiga och mättande.
Några tips på hur du kan njuta av avokado:

  • Som den är med lite räkor och majonnäs.
  • I din sallad
  • Mixad med honung och kakao som chokladpudding
  • I din smoothie
  • Som guacchamole

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...