fredag 12 december 2014

Kikärts- och rårisbiff med soltorkad tomat och spenat



Råris är en stor favorit hos mig och har varit det sedan jag var barn. Jag gillar smaken och konsistensen och faktum att det är riktigt nyttigt dessutom.
Jag hade rester av råris över sedan helgen och valde här att blanda dem i vegetariska biffar.
Röran i sig är jättegod och kan ätas som den är som tillbehör till annan rätt. Eller så steker du på dem i stekpanna och serverar som varmrätt i form av biffar.

Du behöver:
1 pkt kokta kikärtor (jag hade Zetas ekologiska)
1 påse babyspenat (65 g)
½ dl strimlade soltorkade tomater
1 - 2 vitlöksklyfta
1 ägg
1½ dl kokt råris
½ dl solroskärnor
salt och peppar

Gör så här:
Mixa samman i matberedare eller med mixerstav: kikärtor, babyspenat, soltorkade tomater, vitlök och ägg. Blanda sedan med sked ner råris och solroskärnor. Smaka av med salt och peppar.
Klicka ut lagom stora biffar i stekpanna uppvärmd med kokosfett och stek sedan tills de fått färg på båda sidor.
Servera gärna med en grönsallad eller som ett tillbehör till kött eller kyckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...