måndag 31 augusti 2009

MÅ-BRA UTMANINGEN: TACKSAMHET

Den här periodens (24/8 - 28/9) Må-Bra Utmaning handlar om tacksamhet. Om du inte har anmält ditt intresse och vill haka på så går det alldeles utmärkt. Du kan läsa mer och anmäla dig HÄR. Jag läger upp en länk till din blogg i spalten till höger. Det går naturligtvis utmärkt att vara med även om du inte har en blogg.

Utmaningen går ut på att varje kväll skriva TACKSAMHETSDAGBOK.
Minst fem saker som har hänt under dagen ska du skriva ner.

Hur går det för er som är med i utmaningen? Skriv gärna några rader och berätta!
Själv tycker jag definitivt att det får mig att reflektera över och bli mer tydligt tacksam över min tillvaro. Fokus hamnar på det som är bra och "grummel i bägaren" blir knappt noterbart. Jag kommer på mig själv att under dagen le för mig själv och tänka :
- Åh, det här kan jag skriva om i min Tacksamhetsdagbok i kväll.
Jag upplever på så sätt glädjen och lyckan "tvåfallt", både när jag upplever den och sedan igen när jag skriver ner den.

8 kommentarer:

 1. Det går lite upp och ner med tacksamhetsdagboken. Ibland somnar jag ifrån det och ibland skriver jag.

  Bäst är det när jag underdagen kommer på att "det här ska jag skriva om". Till exempel parkerade jag cykeln utanför fritids och tänkte att "så bra att jag har cykelavstånd till jobbet". Än så länge tycker jag inte att det har påverkat mig så mycket, men visst kommer några små ljusglimtar när jag på kvällen kan komma på att något som hänt under dagen faktiskt var riktigt bra.

  Hur går det för er andra?

  SvaraRadera
 2. För mig är detta knappt en utmaning ;) Jag är otroligt tacksam för så otroligt mycket att jag får hejda mig när jag ska skriva ner dagens tack, annars blir det en hel roman! Det beror förmodligen på att jag gjort den här övningen förr och JAG ÄLSKAR DEN!

  SvaraRadera
 3. Jag har liksom glömt bort att jag ska skriva, även om jag går och tänker på saker att vara tacksam över ibland på dagen. Igårkväll var första gången jag kom ihåg, och då skrev jag för både i förrgår och igår. Kände att jag ville skriva fler saker, så jag är nog på gång nu! :-)

  SvaraRadera
 4. Camilla - visst är det skönt de stunder när man kommer på att man ska ksriva om något speciellt! Hoppas att du tycker att det ger dig mer eftersom!

  Tezzan - Du har det i dig:-D! Men det kan ändå vara skönt att konkretisera det genom att skriva lite emellanåt.

  Johanna - lägg boken där du inte kan undgå att se den på kvällen - på huvudkudden t.ex. Det är så otroligt härlig att läsa i boken sedan lite längre fram, kanske under en period som känns lite motig av en eller annan anledning,

  SvaraRadera
 5. Jag kom på en fundering. Många saker blir ju olika varje kväll, men en del saker återkommer. Hur tjatig får man vara? Kan jag skriva samma sak varje kväll eller tänker jag fel då?

  SvaraRadera
 6. Är det försent att anmäla sig till utmaningen? Jag skulle gärna vilja vara med annars...

  M.v.h
  Alexandra

  SvaraRadera
 7. Camilla - jag tycker att det är helt ok att upprepa sig. Däremot kanske man kan tänka på att minst två eller kanske tre av skerna man skriver är är nya, eller kanske inte förekommer varje dag i varje fall. Det är ju bra att verkligen belysa det som man är tacksam över, samtidigt som det är bra att försöka "bredda sig".

  Alexandra - VÄLKOMMEN! Du är med nu. Hoppas att du kommer att t ycka om utmaningen.

  SvaraRadera
 8. Det går vägen! Har tyvärr inte alltid skrivit ner tacksamheterna, men flera gånger under dagen stannar jag upp och tänker på hur mycket jag har att vara tacksam över! //Tiana

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...