En klassiker, en i en "grönare" tappning. Att fylla paprikor är både praktiskt och gott. Vill du äta ett vegetariskt alternativ är detta fantastiskt gott - godare än med köttfärsfyllning om du frågar mig.
Var gärna kreativ med vad du blandar i dina röror. Här har jag en bas på linser och mathavre och det går att smaksatta på massor med olika sätt.
Du behöver till 4 port:
4 paprikor (röda och gula ger mer sötma)
2 dl mathavre
1 pkt färdigkokta linser (Zeta 380 g) eller koka själv motsvarande mängd
1 dl grädde, jag valde Oatleys iMat
½ burk färskost (ca 3 msk) Oatleys på Mackan
1 buljongtärning (grönsaks eller umami)
½ tub tomatpuré
1 tsk sambal oelek
½ + ½ paket fetaost
salt och peppar
Gör så här:
- Koka mathavren i 2 dl lättsaltat vatten.
- Dela paprikorna på mitten. Jag föredrar att dela dem på "längden" då jag tycker de ligger bättre på plåten så. Men det är en smaksak.
- När mathavren är färdigkokt, häll bort eventuellt överflödigt vatten och lägg sedan ner linserna direkt i kastrullen. Blanda ner grädde, färskost, tomatpuré, sambal oelek och buljongtärning.
- Smula ner halva paketet fetaost och rör om. Låt koka upp på svag värme och koka ihop sig under några minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Lägg paprikahalvorna på en smord plåt eller ugnsform och fyll dem med röran.
- Smula över resten av fetaosten.
- Grädda i 225 grader ca 20 minuter tills allt har fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar