fredag 6 mars 2015

Raw chokladtryffel på svarta bönor (utan vitt socker)


Chokladsuget satte in härom dagen och det fanns inte tillstymmelse till choklad hemma.
Med devisen "Man tager vad man haver" och tanken att det ska vara en både nyttig och god smakupplevelse kom de här chokladtryfflarna till.
Jag tog svarta bönor som bas och blandade sedan ner kokosolja och kakao samt sötade med honung, steviadroppar med tofeesmak och sukrin melis. Inte mycket sötma utan lite lagom.
Resultatet?
Om vi säger så här, jag fick gömma dem för att de inte skulle ätas upp på en gång ;-).

Du behöver:
1 pkt kokta svarta bönor
6 msk kokosfett
4 msk kakao
20 droppar Stevia Drops Caramel från Nutri-Nick
2 msk Sukrin melis
5 msk honung
2 krm salt

Gör så här:
Häll av vattnet från bönorna och skölj ordentligt. Häll samtliga ingredienser i en  matberedare och kör på högsta hastighet i några minuter så att allt blir riktigt väl finfördelat och blandat.
Häll upp tryffelblandningen i silikonformar eller pappersformar om du föredrar det.
Ställ in i frysen i någon timme innan servering.
Förvaras sedan i kylskåp.

Variera med att blanda i bär eller annan smaksättning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...