onsdag 3 december 2014

Pepparkaks- och hasselnötsmuffins - socker-, vete- och mjölkfritt


Ljuvliga och juliga smaker - pepparkakskrydda och hasselnöt som möts i en mjuk och god muffins. Jag valde att göra i lite större muffinsformar, då blev det 9 stycken av denna sats. Du kan självklart göra i mindre formar om du föredrar det.
Muffinsen sötas med honung och istället för vetemjöl valde jag en blandning av hasselnötsmjöl och rismjöl. Istället för smör tog jag kokosfett samt hasselnötssmör.

Du behöver:
2 dl hasselnötsmjöl
1 dl rismjöl
2 tsk bakpulver
2 msk pepparkakskrydda
4 msk hasselnötssmör
3 msk kokosolja
5 - 6 msk honung
3 ägg

Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna väl, dvs. hasselnötsmjöl, rismjöl, pepparkakskrydda och bakpulver. Knäck ner äggen, och lägg ner hasselnötssmöret, kokosoljan och honungen i mjölblandningen. Blanda om ordentligt.
Fyll muffinsformar till hälften.
Grädda i 200 grader i 10  minuter.
Om du använder mindre formar förkortas gräddningstiden.

2 kommentarer:

  1. Blir kanon att baka till andra advent.

    Stort tack för tipset!

    You Rock!!!

    SvaraRadera
  2. Åhh TACK detta måste jag prova :-)
    Sussie

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...