Havre- och nyponbröd |
Du behöver:
4 dl havregryn
1 dl linfrökross
1 dl pumpakärnor
½ dl nyponskalsmjöl
3 tsk bakpulver
2 msk kokosolja
½ dl olivolja
2 dl grekisk yoghurt
1 krm salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa havregrynen i mixer eller matberedare så att de bli mjöl. Blanda havremjölet med linfrökrosset, pumpakärnorna, nyponskalsmjölet, salt och bakpulvret.
Tillsätt kokosoljan, olivoljan och yoghurten och blanda till en jämn deg.
Forma bullar som du plattar till och lägger på bakplåtsklädd plåt. Nagga med en gaffel och strö över och tryck till några extra pumpakärnor som dekoration.
Grädda i 30 - 40 minuter.
Ät och njut! Jättegoda när de fortfarande är ljumna med färskost på.
Gillar du goda och hälsosamma recept? Då tycker jag att du ska titta in till min och Josefi Dahlbergs blogg HÄLSOSMARTA - Josefi & Ulrika. Där hittar du mycket mer av den varan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar