fredag 28 oktober 2011

DAGS ATT RENSA I RÖRAN?!?!?


I flera omgångar har jag här på bloggen kört en utmaning som jag kallar för "Rensa i Röran". Det börjar bli dags igen känner jag. Några av er läsare har också hört av er och varit sugna på att börja rensa tillsammans.

Att rensa bland sina fysiska saker kan många gånger öka det psykiska välmåendet. Man är osäker på vad det är som gör att vi mår bättre av att göra oss av med gamla saker. Det finns lite olika teorier. Personligen har jag alltid tyckt mycket om att slänga (eller ge bort, sopsortera, återvinna etc.) sådant som jag själv inte längre behöver. Det får mig att känna att jag ger rum för ny härlig energi. Inte nödvändigtvis nya prylar, utan mer en lättnad i sinnet.

Vi blir påverkade av att ha det rörigt omkring oss. Dels kan det naturligtvis bli en påtaglig stress när vi inte hittar saker vi letar efter. Men vi stressas också omedvetet av att veta att bakom de stängda skåpluckorna eller garderobsdörrarna är det mer eller mindre kaos.

Jag tänkte att alla som nu vill ta chansen att få "tummer ur" är varmt välkomna att hänga på i min Rensa i Röran - utmaning nu under hösten/vintern. Vi kör några veckor, så får vi se hur det går. Det kommer att gå till så här:

 1. Anmäl dig till mig i en kommentar  nedan att du vill vara med. Jag skriver då upp dig i listan till vänster. Om du har en blogg/hemsida (inget krav) så länkar jag så klart till dig . Du kan anmäla dig till utmaningen när du vill.
 2. Det du ska göra är att varje vecka bestämma dig för något som du ska rensa. Det kan vara något litet som ett pennskrin, en sminkväska, en byrålåda eller en pärm som du vill rensa ur. Eller de kan vara större projekt som en garderob, ett förråd eller källaren. Du avgör själv. Om du har en blogg så skriver du där vilket rensningsprojekt du har valt för veckan. Länka gärna till mig. Sedan är det upp till dig hur du vill redovisa dina rensningar. Lägg gärna upp bilder och var kreativ. Det sporrar oss andra rensare.
 3. Varje vecka så lägger jag upp ett inlägg här där du gärna i en kommentar får skriva och länka till dina rensningsprojekt.
 4. Jag förutsätter att vi alla är rädda om vår miljö och att vi därför gör allt vi kan för att på bästa sätt ta hand om det vi inte längre behöver. Sopsortera det som bör sorteras, lämna till återvinning det som kan återvinnas, skänk till välgörenhetsorganisationer eller sälja till någon som bättre kan använda dina prylar.
Jag passar på att tipsa om den oerhört inspirerande boken "Rensa i röran med Feng Shui" av Karen Kingston. Den tål att läsas många gånger och jag brukar alltid plocka fram den när jag blir "rensningssugen".


Själv ser jag fram emot att få börja med att röja i mitt hemmakontor nästa vecka. Var börjar du?

23 kommentarer:

 1. Ha ha ha, jo jag gjorde ALLT i min dröm i natt! Jo jag har rensat en hel del det senaste halvåret, och det är en befrielse varje gång jag kastar och ger bort. Nya projekt finns, första är just nu att rensa skåpen i köket! Sen är det dax för nya tapeter.:)
  Må Väl..

  SvaraRadera
 2. Jag har haft en stor utrensning här hemma i slutet av sommaren, men det finns alltid fler ställen att rensa och det är välbehövligt eftersom vi troligen ska flytta till våren, så JA! Jag är gärna med i utmaningen!
  Min blogg är www.barnboksbloggen.se

  SvaraRadera
 3. Vet inte om jag hade tänkt hänga på denna utmaning igen.
  Men just denna helgen är jag ensam i huset och tänkte passa på att röja och rensa och dona när jag kan strö saker kring mig hur jag vill och ta det i den takt jag vill, vilken tid som helst på dygnet.
  Vad befriande!
  Har börjat idag med att dra upp en del saker från källaren, som går att elda. Så nu är här varmt =)
  Ja, och inte kommer detta vara klart över en helg, så jag hänger på och ser vart jag hamnar i det hela!
  Känner att det inte vore fel med lite pepp!

  SvaraRadera
 4. Vad skoj! Har precis idag tänkt just den tanken att jag ska börja rensa. Var upp på vinden och såg allt som ligger där och skräpar och som säkert någon annan skulle ha glädje av. Idag har jag lagt ut några bilder på FB som jag säljer och ska iväg med 2 kassar till Malins secondhand butik här i Östhammar.
  Jag är gärna med i utmaningen.
  Min blogg är http://nyinreda.blogspot.com/.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. He jag vill gärna vara med Utmaningen. Jag tänker nästa vecka börja att rensa bland mina julsaker så jag bara har kvar sådant jag gillar och använder.

  SvaraRadera
 6. Nu vill jag vara med att rensa i röran. Det passar så bra med att jag kommer vara hemma ett tag utan att jobba. Då ska jag passa på att rensa i köksskåp, linneskåp och kanske till och med våga mig in i förrådet i källaren.

  SvaraRadera
 7. Så roligt att det är fler som vill haka på:-). Jag ser fram emot att följa era rensningsprojekt de närmaste veckorna. Jag länkar till era bloggar så att andra också kan hitta dit. Happy Rensning!

  SvaraRadera
 8. Brukar rensa i röran rätt vad det är men nu behövs det extra mycket så klart jag hänger på =)

  Min blogg: Lillsysterns undulat är död

  SvaraRadera
 9. Hej hej hallå, jag hakar på i år igen och får se hur mycket jag kan rensa undan (har en hel del, suck).

  Började i allafall igår med att rensa i tvätthögen, alltid något.

  //Elvira

  SvaraRadera
 10. Hej hej!

  Jag vill vara med i Rensa i Röranprojektet!

  Började redan igår med att rensa där hemma och eftersom jag ganska nyligen flyttat mitt företag så rensas det där för fullt =)

  Min blogg heter: tygochtagel.blogspot.com

  Fridens!

  SvaraRadera
 11. Jag skulle ha börjat att rensa redan på semester, men den fylldes av välbehövlig vila. Jag hänger på denna utmaning eftersom det behövs rejäl rensning på alla möjliga håll här hemma.

  På nyfiqen.blogspot.com hittar ni me. Och jag återkommer med min rensning som första veckan får bli badrumsskåpet. :-)

  SvaraRadera
 12. Hej hopp! Jag hänger gärna på denna "utmaning" och tar tag i mitt galna hushåll. Lägger upp bild och ett första inlägg imorgon :o)

  SvaraRadera
 13. Självklart är jag med! Jag har ju efterlyst detta nu ;) Jag var ju på G förra veckan i min blogg, men annat kom emellan. NU kör jag tillsammans med er andra!

  http://hoscayenne.blogspot.com/

  SvaraRadera
 14. Hej!

  Jag vill vara med!! Jag börjar med skjutgarderoben innanför vår ytterdörr där deg är kaos bland skorna just nu.

  Min blogg:
  www.mariasdagbok.blogspot.com

  SvaraRadera
 15. Jag är med! Jag har redan dragit igång lägenhetsstädning här hemma hos min mor och vi har kommit igenom hallen, vardagsrummet och nästan hela köket. Det går i omgångar med mer eller mindre utrensande för varje gång men det är så skönt!

  SvaraRadera
 16. Ja, jag hänger på. Kanske får jag tummarna loss på riktigt.
  Min blogg är; www.marikautomjording.blogspot.com.

  SvaraRadera
 17. Jag vill absolut vara med! Valde som första objekt vårt fina hallbord och det ser nu jätteprydligt ut! Ska ta mig an lite kraftigare utmaningar under veckoslutet...på frågan om vad familjen har för åsikt om vad jag ska börja med svarade maken blixtsnabbt "dina tidningshögar"! Hm...det blir svårt... de får bli till tredje veckan kanske?

  SvaraRadera
 18. Förstår inte riktigt...fick jag inte vara med eller?

  SvaraRadera
 19. Marika - det är klart att du får vara med!!! Jag är ledsen, men jag missade att din blogglänk föll bort. Jag lade till den samma dag du anmälde dig, men något måste blivit fel när jag lade till länken. Nu har jag kollat och dubbelkollat att du finns med. Lycka till med rensandet!

  SvaraRadera
 20. Hoppar gärna på utmaningen!Gillar ju vad som händer då jag rensar,får massor av energi!
  kram *piah*
  http://piasstuga.blogspot.com

  SvaraRadera
 21. Det var precis det jag behövde nu, en rensa-pepp!
  Rensning pågar ständigt, men orken tar slut ibland, och då är det ju perfekt att vara flera! Helt klart mår man bättre när det är ordning, man hittar det man vill ha och man slipper ha ont i magen varje gång man ser hur det ser ut i skåp och förråd.... Ja, jag är gärna med. Och jag är ju med i en köp och säljsida för Säffle på Facebook, och har konto på Tradera, så det kanske går att tjäna någon krona till och med :-)
  Min blogg finns här: ilillavita.blogspot.com

  Vivi-Ann

  SvaraRadera
 22. Hur har jag kunnat missa det här??
  Klart jag vill vara med. Rensar hela tiden....
  Wickan

  SvaraRadera
 23. Jag vill gärna vara med på utmaningen! Min blogg är www.guldkantpåvardagen.com

  Happy rensning! Jag länkar så klart till din blogg!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...