söndag 3 januari 2010

RENSA-I-RÖRAN UTMANINGEN ANNO 2010

Då så. Då går snart startskottet för årets upplaga av "Rensa-i röran Utmaningen" - start i morgon. Jätteroligt att redan så många har visat sitt intresse för att vara med.
Alla som vill kan vara med i denna utmaning eftersom det går att anpassa rensningarna efter både behov och förmåga. Meningen är att vi ska rensa bort gamla saker som vi inte längre själva har nytta och användning av. Att ha lådor fulla med osorterade papper och räkningar, garderober fulla med kläder som inte används eller garage och vindsutrymmen med tonvis av "skit" - det tar omedvetet både tid och energi i våra hjärnor. För både nu och då så snuddar vi vid tanken att "Vi borde ta tag i allt det där!" Och nu har du alltså din möjlighet att göra det. På dina villkor.
Så här går det till:

 1. Anmäl dig till mig i en kommentar att du vill vara med. Jag skriver då upp dig i listan till höger. Om du har en blogg/hemsida så länkar jag så klart till dig. Du kan anmäla dig till utmaningen när du vill.
 2. Det du ska göra är att varje vecka bestämma dig för något som du ska rensa. Det kan vara något litet som ett pennskrin, en sminkväska, en byrålåda eller en pärm som du vill rensa ur. Eller de kan vara större projekt som en garderob, ett förråd eller källaren. Du avgör själv. Om du har en blogg så skriver du där vilket rensningsprojekt du har valt för veckan. Länka gärna till mig. Sedan är det upp till dig hur du vill redovisa dina rensningar. Lägg gärna upp bilder och var kreativ. Det sporrar oss andra rensare.
 3. Varje vecka så lägger jag upp ett inlägg här där du gärna i en kommentar får skriva och länka till dina rensningsprojekt.
 4. Jag förutsätter att vi alla är rädda om vår miljö och att vi därför gör allt vi kan för att på bästa sätt ta hand om det vi inte längre behöver. Sopsortera det som bör sorteras, lämna till återvinning det som kan återvinnas, skänk till välgörenhetsorganisationer eller sälja till någon som bättre kan använda dina prylar.

Syftet är alltså att rensa bort gamalt skräp för att lämna plats för framför allt ny energi i våra liv. Om du inte har läst Karen Kingstons "Rensa i röran" så rekommenderar jag varmt att du gör det. Den är oerhört inspirerande! Kanske har du andra bra böcker att tipsa om? Gör gärna det!

Så kom igen nu!
Vad har du att förlora - förutom en massa skräp som du klarar dig bättre utan?!
Börja året med att rensa ut sådant som du inte längre behöver för att skapa plats och utrymmer till ny härlig energi!122 kommentarer:

 1. Jag har tjuvstartat - började med att rensa kylen och frysen. Har två syften med det, dels att rensa i röran men också att rensa bland röran i min kropp... nu blir det nyttigare mat också! Jag gjorde en Skipper liksom...

  SvaraRadera
 2. Jag gjorde en rensa-i-röran rensning förra året och det var så skönt. Ett projekt varje vecka och det kunde se ut på olika sätt. En vecka var det skåpet i toaletten, eller en bänk i köket som behövde rensas. Garderober, skohyllor, bokhyllor och skafferi fick sig en omgång, ja hela huset gicks igenom. Det tog många veckor, men det var det värt.
  Jag skulle alrig ha orkat att ta hela huset på en enda gång och på detta sätt så kunde vi rensa i hela huset.
  Kruxet efter rensningen är att hålla undan skräpet från att samlas igen.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Mor Duktig - vi tjuvstartade också med att städa/rensa kylskåpet häromdagen ;-).

  Vipsan - visst är kruxet att hålla undan - det är därför som man får göra det flera gånger... men det är lika härligt varje gång!

  SvaraRadera
 4. Jag läste om Rensa i röran inför flytten och nu säger min mamma att jag t.o.m. har blivit värre än henne på att rensa - ett gott betyg! Har tänkt att jag bara ska ta med mej sånt jag använder ohc verkligen tycker om. Härligt befriande att börja om lätt och fräscht!!!!

  Spännande med din nya start - lycka till!!!!!!
  kram malve

  SvaraRadera
 5. Jag är med :-)

  bokmamman.blogspot.com

  SvaraRadera
 6. Jag vill också vara med.
  Boken finns i min hylla.

  SvaraRadera
 7. Jag med! Jag har flyttat och har en massa kartonger jag behöver få bort. Men rum som ska fixas först. Det blir lätt en jättehög med saker och ingen ordning på torpet.

  Jag vill rensa i röran!

  SvaraRadera
 8. Ja det finns gott om saker här som behöver rensas ut så jag anmäler mig till rensandet :)

  Kanske äntligen kan bli gjort!!!!

  SvaraRadera
 9. Ja jaja jag vill vara med och få lite peppning att rensa i röran. Min man och lag lovade varandra nån helg före jul att vi skulle hitta 6 saker var att lägga ut på tradera. Har detta bivit av? Neeej då, men nu utmanar jag mig själv. Ett ställe i veckan. Startar denna vecka att rensa jullådorna!

  SvaraRadera
 10. Jag vill gärna vara med! När jag rensar så rensar jag bara en kvart om dagen vilket innebär att det aldrig känns övermäktigt, men ändå hinns det med en del :-) När jag köper nya saker brukar jag vara noga med att rensa ut lika mycket som jag köpt. Har jag tex köpt fem nya strumpor så rensar jag ut fem slitna strumpor. Då byggs det inte på hög lika lätt. Nu har jag en bebis på fem månader så jag hinner inte rensa så mycket, men mitt mål denna vecka blir att rensa ut ett fullt köksskåp.

  SvaraRadera
 11. Jag vill också vara med! Har en massa projekt som borde rensas ut - garderob, sminkväska, skrivbord, frys för att nämna några ;)

  bloggar på: yssasblogg.blogspot.com

  SvaraRadera
 12. Jag är med i rensa i röran utmaningen, har ett sk kontor som mera är vårt skräprum... det är mitt projekt här framöver... bland mycket annat...

  Hälsningar Victoria

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Jag är gärna med i rensa-i-röran utmaningen. Precis vad som behövs. Även om jag är duktig på att rensa så finns det alltid mer.

  http://eko.veronikaekstrand.se/#home

  SvaraRadera
 14. Vilken bra utmaning. Jag vill vara med. Jag har tjuvstartat med garderoben redan i helgen. Fick en hel IKEA papperspåse.

  www.dynamitharry.blogspot.com

  SvaraRadera
 15. Jag är blogglös men vill gärna vara med och rensa. Mitt mål är vinden...där finns att bita i. På vägen dit tänkte jag gå igenom huset nerifrån och upp! Jag har 'rensa' boken på hedersplatsen som inspiration...// Anjo

  SvaraRadera
 16. hejsan
  Jag är med direkt,mår så bra när jag får röja bort lite.
  www.lollashus.blogg.se

  SvaraRadera
 17. Ok, jag testar...prylsamlare som jag är! :o)
  Denna vecka har jag börjat rensa ut en massa gamla böcker, hittills är det 10 st påsar med böcker som ska skänkas bort. De stod och tog upp massor med plats, samlade damm och vi konstaterade att vi nog aldrig skulle läsa om dem. Så nu åker de ut och lämnar flera härligt tomma hyllor efter sig! :o)
  Ska bli kul at följa detta påhitt!

  SvaraRadera
 18. Kul utmaning...efter en del tänkande fram och tillbaka så beslutar jag mig för att vara med! Tjoho nu kör vi!

  Marie

  SvaraRadera
 19. vardagsglädje - åh, det kommer att bli en jättebra start för dig. Tänk vad härligt att bara vara omgiven av omtyckta prylar :-D!

  Bokmamman - så klart du är ;-)!

  Siv - nu står du med på min lista också. Visst är boken bra!

  Frk Fri - du kommer att få det såååå fint när du är klar. Lycka till!

  Kicki - ja nu så BLIR det gjort ;-)!

  Anmell - vad roligt! Här peppar vi varandra så att det står härliga till!

  Emma - kanonbra taktik att ta lite i taget. Med små men bestämda steg mot sin mål så kan man vra säker på att komma dit. Lycka till!

  Susanne - du kommer att få det så fint att du inte tror dina ögon!


  Victoria - då har du en rejäl utmaning framför dig. Dela bara upp det i små och "lagoma" etapper så ska du se att du kommer att få det hur fint som helst!

  Veronika - det är det som är grejen, det går alltid att rensa mer;-)!

  Harry - heja dej! Det är lika bra att köra på när inspirationen finns.

  Anjo - vilket projekt, och så fint du kommer att få det. Se bara till att dela upp rensningsprojekt i lagom doser så att du orkar med. Blanda stort och smått så räcker ork och motivation längre. Lycka till!

  Lydias gröna fingrar - visst är det en härlig känsla när man faktiskt lyckas skapa "tomrum" i sin tillvaro :-D!

  SvaraRadera
 20. Det här vill jag vara med på. Men jag undrar om jag kan renas ut något varje vecka,,, Jag vill göra ett försök. http://ingelaaqvistbloggar.blogspot.com/

  SvaraRadera
 21. Jag började rensa för tre år sedan och håller fortfarande på. Det har än så länge blivit tre fulla billaster till loppisinlämningen :-)

  SvaraRadera
 22. Jag är med! Startar den här veckan med admin-papper-pärmarna...

  Kyl & frys är ju bra tips till nästa vecka

  Lena

  SvaraRadera
 23. Bra grej! Klart jag är på!

  SvaraRadera
 24. Jag är på skulle jag säga sen kom en fingertryckning åt sänd-knappen.

  jag har också köpte en ny rensa-i-röran-bok som kommer om ett par veckor från amason.com...men man hinner ju rensa lite innan det!

  SvaraRadera
 25. Härligt att höra att andra har skräpgömmor! Min låda med julsaker blir mitt första projekt att rensa ur!

  SvaraRadera
 26. Härligt! Jag är med! Kök-matrum-v-rum o hallrenovering har skapat många fundersamma tankar! Hur mycket "skit" har jag i vrårna?
  Massor har hamnat hos Amnesty och Myrorna och en hel del på tippen!
  Men inte är det slut än, näe en hel del fick bara flyttas för senare sortering och den närmar sig med storsteg!!
  Denna vecka satsar jag på tömning av gammalt kylskåp till det nya fullt ut = utsortering av endel halvgamla tuber mm och hitta rätt placering för varorna i nya kylskåpet.Burkar och flaskor ska bort från garaget!
  Ha en skön trettonhelg!

  SvaraRadera
 27. Förresten, rensa i röran -bok?Finns sådana också?

  SvaraRadera
 28. Ingela's blogg - vad roligt att du vill försöka. det behöver ju inte vara stora projekt hela tiden, utan kan vara något litet som kryddhyllan eller pennburken t.ex.

  Cinnamon - jösses vad du har rensat! Vill du att jag lägger upp dig på listan till utmaningen här?

  Lena - pärmar mår alltid bra av att rensas. Lycka till!

  Ulrica - så klar du är :-D!

  Stick fanatiker - jullådan bli ju en superbra början!

  Emsa - tänk att man alltid kan hitta något att rensa ut i kylen! Det låter som en bra början. Vad gäller bok, så rekommenderar jag Karen Kinsgtons Rensa i röran. Det finns säkert fler att inspireras av också.

  SvaraRadera
 29. hej!
  tänkte att jag ska vara med =) försöka alla fall så får vi se. Kul idé!

  SvaraRadera
 30. Jippie! En utmaning som passar mig perfekt. Jag har utnämnt 2010 till "rensa"-året i vår familj.
  Blev så glad när jag såg din utmaning, för jag tror på att vara flera som peppar varandra.
  Jag är med!!!!

  SvaraRadera
 31. Jag vill gärna vara med! Har en hel ovanvåning som ska/behöver rensas innan vår bebis tittar ut i mars!

  SvaraRadera
 32. Så underbar idé,dock vill jag inte anmäla mig ;) Hoppas att jag snart kan köpa nytt hus och då kommer de rensas till max i en evighet för att bli av med gammalt och ledsamt...

  Men underbar idé,hatten av för dig!

  Att sporra andra till att vara kreativa är underbart!

  SvaraRadera
 33. Jippi!
  Precis vad jag behöver.
  Vi flyttade in i vårat hus för ngr år sedan. Sedan följde tre års studier. Hela tiden har det gnagt i mig att jag vill få tid, energi och ork att ta itu med vår "röra". Mitt nyårslöfte var att nu j-klar ska det bli av. Japp, jag vill absolut vara med i utmaningen 2010.
  Ha det gott. Kram

  SvaraRadera
 34. Jag ska försöka hänga på. Det vore bra att ha ett projekt i veckan i stället för att se hela röran och inte orka börja...

  SvaraRadera
 35. Jag vill vara med, behöver rensa en del här hemma

  Pernilla

  SvaraRadera
 36. Jag hänger på rensa i röran 2010 och mitt första rensa i röran projekt vart köket.

  SvaraRadera
 37. Hej! Hittade hit via Everyday Matters och jag är helt klart på! Började faktiskt igår utan utmaning i att rensa bort gamla skor och stövlar ur garderoben. Blev en hel låda som jag direkt körde till Myrorna för att inte ångra mig :) Har sparat alldeles för mycket bra-att-ha-saker i mitt liv!

  SvaraRadera
 38. Okej då... Jag anmäler mig också =)

  SvaraRadera
 39. Jag vill vara med! Har en massa skåp, garderober och gömmor som behövs gås igenom :)

  SvaraRadera
 40. Jag är med, behövs verkligen! har så svårt för att rensa och slänga, men nu jäklar ska det göras :-)
  www.metrobloggen.se/evsi

  SvaraRadera
 41. Jag är med också.
  Har smygstartat med skrivbordet/datorhörnan...

  SvaraRadera
 42. Jag vill vara med! Först ut för mig är att ta tag i sovrummet.

  SvaraRadera
 43. Jag vill gärna vara med! Sedan får vi se om jag lyckas med en rensning varje vecka. Jag har tjuvstartat med att frosta av frysen och snygga till lite där. Var sak har sin plats nu, ända tills sambon får för sig att packa ur handlingspåsarna...
  Kanske jag får lite mer ordning på mitt liv och min längd som är för kort i förhållande till min vikt [img]http://www.kolobok.us/smiles/standart/thank_you2.gif[/img]

  SvaraRadera
 44. Jag vill gärna vara med....
  och har börjat. Rensade jullådan när jag plockade bort julsakerna. Skönt att bli av med en massa skräp som aldrig används.

  SvaraRadera
 45. Hej! Efter mycket velande bestämmer jag mig nu för att hänga på utmaningen. Jag har mycket som behöver rensas och styras upp men svårt att komma till skott. Kanske kan detta hjälpa mig på traven. Har en vilande blogg, när energin dyker upp kanske det poppar upp inlägg där igen.

  SvaraRadera
 46. Jag är med! Började igår utan att veta om ditt projekt, genom att ta tag i rummet som sista utflyttade barnet just lämnat. Gillar din blogg och kommer att följa den. Våra bloggar är faktiskt lite släkt!  www.farmorsbloggen.se vill också göra livet lättare för sina läsare.Kram!

  SvaraRadera
 47. Klart jag vill vara med!

  Vi har länge kämpat för att få plats i vårt lilla hus men årets löfte till mig själv har varit just att rensa så det här blir en bra spark i ändan på mig :)

  Länka gärna till http://www.annifey.se/?tag=rensa-i-roran

  SvaraRadera
 48. Jag vill vara med...
  Har borjat ransa och det ar sa jatte skont att fa bort saker. Detta far mig sakert att gora det lite snabbare... speciellt med att fri tid som jag har :).
  Ska borja med Julen i helgen - det ska ransas och recyklas.
  TACK!

  SvaraRadera
 49. Jag har kört 10-saker-utmaningen i 20 veckor nu och ämnar fortsätta i minst 20 till. Det är fantastiskt hur mycket saker man har som bara ligger och skräpar opch skulle komma till mycket bättre användning hos någon annan. Varje måndag redovisar jag på Mimmis Mammaliv vad som lämnar lilla familjens hus.

  SvaraRadera
 50. Jag vill också haka på! ;)

  SvaraRadera
 51. Jag är lite sent ute - men vill hemskt gärna hänga på!

  Är måndagar startdag för varje vecka? I så fall startar jag nu på måndag den 11:e!

  SvaraRadera
 52. Precis vad jag behövde.Vill få lite focus i mitt röjande här hemma.Börjar i en ände...men har ändå 'irritationshögar kvar'.Så bra jag hittade hit,så nu hakar jag gärna på utmaningen.Tjuvstartade med bokhyllan i jul.Check! Återstår min klädgarderob,källarförrådet(evighetsprojekt),gå igenom skåp/lådor med småplock mm......
  / *piah*
  Mer på min blogg: piasstuga.blogspot.com

  SvaraRadera
 53. Vilken rolig blogg jag hittat! Längtar till jag har tid att sätt amig ner och läsa mera. Men jag vill skynda mig att hänga på rensa i röran utmaningen! Här finns en massa vrås som jag kan behöva lite inspiration att fixa. Jag bloggar på www.pysselbloggen.blogg.se

  SvaraRadera
 54. Bestämde mig precis! Jag är med!

  SvaraRadera
 55. Hej!
  Halkade in här från någon annans blogg och vill jättegärna börja rensa. Har bara så svårt att komma till skott. Läste den lilla blå boken "Rensa i röran" för några år sen och rensade undan massor - men tyvärr samlar jag gärna (inte) på mig igen och nu är det nog värre än vanligt.
  Jag ska göra mitt bästa och anmäler mig därför nu!
  Anmaja

  SvaraRadera
 56. Jag vill gärna vara med Rensa i Röran, har börjat rensa ut i min tygsamling, rensat och sorterat vilket inte är lätt för det är så mycket "bra att ha".Jag syr en del i retrotyger och handlar mycket på loppis, klär om fåtöljer som jag köper på loppis och säljer.

  SvaraRadera
 57. Helt ovetandes om detta "upprop" drog jag själv igång igår! Bläddrade i"Harmoni i hemmet med feng shui" av Mary Lambert och blev inspirerad att ta itu med vår överbelamrade och ostädade tvättstuga. Känns som ett härligt sammanträffande så jag hoppar på utmaningen. Men vi får se om det blir ett projekt i veckan eller varannan vecka... =)

  SvaraRadera
 58. Ja du, det där med att få ordning och var sak på sin plats är nog något jag kommer att kämpa med resten av livet. Jag har hunnit läsa många rensa i röran-böcker genom åren, men det biter väl inte riktigt på en samlande ekorre med kattens lathetsfasoner. :-)

  Redan förra året fanns väl tanken att dammtorka igenom hela hemmet kombinerat med sortering. Så efter att ha funderat under veckan och så smått tjuvstartat känner jag nog att jag nu kan hoppa på tåget, dock får vecka etts projekt redovisas imorgon på min blogg http://skoogstrolletfunderingar.blogspot.com/. Ikväll är jag för trött.

  Jag har försökt få med pojkvännen på tåget, men han han tyckte att jag var i större behov av det ... Stämmer väl kanske, men vi är nog två om att röra till det ...

  SvaraRadera
 59. Så roligt! Jag hittade boken "rensa i röran" bland gömmorna i lördags kväll och så dagen efter snubblar jag in på din blogg :-)

  SvaraRadera
 60. Jag vill ABSOLUT vara med! Härligt att hitta själsfränder:-)
  Har tidigare idag rensat ena dotterns garderob, det får vara mitt första rens. Sen ska man alltså göra en/vecka året ut? Åh så bra mitt hem och min själ kommer må!

  SvaraRadera
 61. Jag har i flera år försökt komma igång med att rensa i min röra, men har aldrig kommit särskilt långt. Kanske det går bättre om jag deltar i din utmaning. Sitter just nu och jobbar med bokföring, så veckans(och nästa veckas?) rensa-i-röran projekt får bli alla pappershögar.

  Hälsningar Gun

  SvaraRadera
 62. Hej!
  Jag vill gärna vara med.
  Jag har ingen blogg, men som sagt - vill gärna vara med ändå.
  Rensa i röran - boken är en helt underbar bok. Det var många år sen jag läste den första gången och sen finns den alltid till hands för lite peppning.

  SvaraRadera
 63. Jag hakar också gärna på! På min hemsida www.famhalin.se har jag en dagbok där jag skriver lite av varje och där tänkte jag lägga in en utmaning varje vecka på att rensa i röran. kanske blir det en helt egen sida så småningom. /Birgitta

  SvaraRadera
 64. Hej!
  Kul och inspirerande initiativ.
  Jag har redan läst Kingston-boken och inspirerades av den och rensade ut rubbet - redan för ett par år sedan. Har inte så mycket kvar att rensa - men allt nytt som kommer in i livet får man ju hålla lite koll på förståss...

  jag anmöler mig till utmaningen:
  Här är mitt blogginlägg om min egen prylrensning och en del av bakgrunden till denna:

  http://byggblasket.se/2009/01/vad-ager-dig/


  Hoppas det duger. Jag kommer snart att länka till detta inlägg för att inspirera mina egna bloggläsare. Du är nog bättre på det - mer trovärdig liksom... men vi är nog lika egologiska! :)

  SvaraRadera
 65. Jag är med! Ska länka i min blogg, och fundera ut en "startmeny" till mig själv, så jag har några veckors projekt planerade.
  Jag är en riktig hamster, så det finns massor att rensa ut!

  SvaraRadera
 66. Jag läste boken för många år sen och levt efter konceptet sen dess. Jag återvinner, säljer, donerar och sorterar konstant och det är alltid lika förlösande :). Jag skulle kvävas om jag inte gjorde det tror jag.
  Men däremot finns det ändå alltid gömmor där man spar en massa "måsten" som foton, viktiga papper etc i en enda stor röra som hänger över en och gnager. Så jag anmäler mig blixtsnabbt för att stöka undan även dessa ångesthögar och kunna sväva fram av lätthet. Denna vecka - sammanställa och fixa iordning alla 5 barnens minnespärmar !

  SvaraRadera
 67. jag hänger oxå på,har tjuvstartat med städ- och sopskåp, där hittade jag flaskor som jag ska bära bort för vin-tillverkning. Denna vecka ska jag rensa ur kökslådorna. Slänga det som måste, självklart miljö-sorterar jag, se om det finns nåt o sälja. Rensa i röran-projekt passar bra till mitt nya nedväxlade liv, Bra initiativ

  SvaraRadera
 68. redovisar mina framgångar på bloggen Växla ner

  SvaraRadera
 69. Självklart vill jag vara med funfengshui är mitt mellannamn!

  SvaraRadera
 70. Ok, nu är det dags igen! Jag hoppar på det nya rensa-i-röran-tåget. Har faktiskt redan kört nr 1, stor rensning i kylskåpet... Varför blir det så där där...?

  SvaraRadera
 71. Jag hoppar också på Tåget! Började förra veckan med min egen garderob. SÅ skönt! Nu är det pappershögarna som ska få sig en rensning...
  http://domestictherese.blogspot.com/

  SvaraRadera
 72. Jag vill väldigt gärna vara med. Vilket fantastiskt bra initiativ.
  /Veronica

  SvaraRadera
 73. Jag vill gärna vara med i rensa röran. Har redan börjat med att rensa i min sk. syhylla. Där tittade jag igenom alla beskrivnngar, mm. Nu blev en halv hylla ledig, men inte länge. Mina färdiga alstrer fick ta den lediga platsen.
  Läste igenom mångas förslag och jullådan lät sådär så den får bli mitt nästa projekt innan januari tar slut
  Blog det har jag
  http://piashobby.blogspot.com

  SvaraRadera
 74. Ja tack, jag vill vara med :) Ska börja med skrivbordet så symaskinen kan flytta dit. Två flugor i en smäll på så vis för då blir matbordet också rensat...

  SvaraRadera
 75. Hej, vilken bra idé detta är. Jag hänger på. Ska bara fundera ut var jag ska börja att rensa...

  SvaraRadera
 76. Vilken bra idé , jag skulle gärna vilja vara med , är det okej ?

  kram Jennie

  www.vantabebis.blogspot.com

  SvaraRadera
 77. Vad lustigt - jag har själv påbörjat en "Rensa i röran" utmaning för mig själv efter att jag läste boken i början på året! Jag är hemskt gärna med på den här utmaningen, toppen att ha medrenserskor!
  Hittills har jag rensat en stor bokhylla samt en mindre i ett av barnens rum. Nu håller jag på att slänga gamla papper, räkningar från 10 år tillbaka samt gamla anteckningar från studietiden.

  SvaraRadera
 78. Jag är med! Jag är egentligen ganska duktig på att rensa det mesta, tycker det är så befriande på något sätt, men även jag har mina gömmor...

  SvaraRadera
 79. Jag hakar också på. Boken köpte jag för några år sedan, men än har det inte blivit någon större röjning tyvärr. Nu är det dags! :)

  SvaraRadera
 80. Ja för tusan - jag vill också vara med! :)

  http://kajsasvra.blogspot.com/

  SvaraRadera
 81. Yes, klart jag vill vara med!! Har försökt rensa här hemma i några år nu... fniss...
  Det verkar aldrig ta slut!

  SvaraRadera
 82. Vilken rolig utmaning! :) Jag hade gärna varit med om jag hade haft något att rensa, men jag har verkligen rensat och sorterat varenda liten vrå i lägenheten till perfektion, hihi. Lycka till allihop, det är verkligen värt det kan jag lova! :)

  SvaraRadera
 83. Jag är gärna med i denna utmaning.

  SvaraRadera
 84. Hej! Jag är gärna med och rensar i röran .... för den har jag mycket av!!! Jag har boken och har läst den x flera, får ett ryck och är "duktig" ett kort tag, men snart är jag tillbaka i röran...

  SvaraRadera
 85. Hej!
  ååå, vad roligt..Klart man ska vara med... Små samlar i lådor gör jag usch inte bra.Men nu tar jag nya, jag älskar att slänga, men är nog lite av en ambivalentminimalist. hahaha

  kram

  SvaraRadera
 86. Hej vill också vara med och "rensa i röran". Har alldeles för många ställen där jag samlat/gömt saker på och nu vill jag ha bort det.
  /Paula

  SvaraRadera
 87. Ramlade in på din blogg genom någon annan. Vilken fin och inspererande blogg du har. Jag vill gärna vara med och "Rensa i röran". Det behövs verkligen. Har läst boken ett par gånger. Har den inte själv än tyvärr, lånar den på biblioteket ibland.

  SvaraRadera
 88. Jag är också med i rensa-röran-utmaningen
  Kan behövas här hemma :)

  SvaraRadera
 89. ja visst här vill jag vara med, vilken jättebra idé. Tack för att du sätter fart på oss små hamstrar. Nu skall här rensas! Jag som är ny i "kvinno-blogg-världen" har tills nu mestadels befunnit mig på min engelska blogg Wonderful Sweden men har nu fått blogg-nytändning sedan jag startat min svenska blogg Qoola Qvinnor. Jag länkar till din blogg omgående och ser fram emot att delta i "Rensa-i-röran utmaningen" tillsammans med alla trevliga bloggtjejer här hos dig Ulrika :=))) Tack för att du inspirerar oss så bra! Kram Siv

  SvaraRadera
 90. Jag vill vara med!
  Är på G men det går sakta så detta är en liten morot!

  SvaraRadera
 91. Nämen tänk vilken bra utmaning! Jag gjorde en guide i början av året med en massa fiffiga listor som säkert kan hjälpa den som behöver bli lite mer organiserad. Den finns på min blogg att ladda ner helt gratis! Jag gjorde den ihopp om att den skulle hjälpa andra som behövde en knuff i rätt riktning.

  SvaraRadera
 92. Halloj!!
  Jag följt dig ett tag och varit väldigt sugen på att vara med i din rensa-utmaning, jag gillar verkligen din härliga stil! Jag har börjat rensa lite grann redan, mitt sängbord och bland kläderna, men tycker det är svårt att ta tag i det och börja när det är så mycket man vill styra upp.

  sandra-alltoinget.blogspot.com

  SvaraRadera
 93. Nu har jag bestämt mig för att vara med i utmaningen. Det är ju alltid skönt när man städat upp något och att varje vecka ha något att rensa, stort eller smått, borde bringa mer ordning i hemmet. Det samlas en del under årens lopp.
  I går rensade jag i kylskåpet.

  SvaraRadera
 94. Linda Hamrin Sundkvist3 februari 2010 kl. 19:59

  Hej!

  Detta hänger jag också på!

  mvh Linda

  SvaraRadera
 95. Jag vill också vara med!
  Kram från Carina

  SvaraRadera
 96. Okay, count me in!
  Jag är med och kör på utmaningen!

  sandra-alltoinget.blogspot.com

  SvaraRadera
 97. Hej! Har just hittat hit och vill anmäla mig till rensa-i-röran.
  Gunilla B.
  http://gunillas.zoomin.se/blogg

  SvaraRadera
 98. Sådärja! Då är det bara att sätta igång...

  SvaraRadera
 99. Det här blir kanske den spark i baken jag behöver för att komma mig för med att rensa i min röra. Jag börjar med det som ligger närmast, mitt skrivbord och mitt pysselbord.

  SvaraRadera
 100. Vilken bra idé! Jag vill också vara med.

  SvaraRadera
 101. Denna veckas projekt blev ett köksskåp. Å förhoppningsvis hinner jag nått mer under veckan. www.pysselbloggen.blogg.se

  SvaraRadera
 102. Jag vill vara med! Jag har tagit hand om alla gamla räkningar idag. Läs mer på min blogg http://zimmergren.se

  SvaraRadera
 103. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 104. Jag antar utmaningen! boken har varit min vägledare en omgång tidigare men det är långt ifrån klart. blogg: http://jagkantrolla.blogspot.com/2010/02/rensa-i-roran.html

  Först ut: skrivbordslåda
  hint; 125 pennor och 28 sudd

  Pepp pepp alla rensare!

  SvaraRadera
 105. Det blev nå´t fel...
  så här kommer man till min blogg
  http://blogg.vk.se/destinationumea

  SvaraRadera
 106. I veckan blev det 4 lådor i bokhyllan och frysen. Det är ju jättekul det här. Trodde inte att jag skulle orka med nått projekt i veckan, men jag kunde bara inte låta bli. www.pysselbloggen.blogg.se

  SvaraRadera
 107. Hej är ny på sidan och lockades av direkt med i att rensa.. Det behövs här hemma.. :)

  Jag anmäler mig till " Rensa i röran"

  SvaraRadera
 108. Jag har på senare tid haft fullt upp med att försöka rensa upp i kulturen i byggbranschen- så det har inte blivit så mycket med rensning på hemmaplan.
  Förra veckan rensade jag dock ut en bokylla - som genast ersattes av en ny byrå och hurts från IKEA...

  Snart är det vårrensning!Då hoppas jag ha bidragit till att även rensa ut lite byggfusk från byggbranschen... :)

  SvaraRadera
 109. Jag är med! Har redan börjat rensa, men inte anmält mig här. Listan med alla rensade saker/platser är underbart inspirerande att läsa! Vad glad jag är att jag hittade hit.
  Tyvärr har jag ingen blogg (än).

  SvaraRadera
 110. Hej! Jag vill oockså vara med o rensa o vill inte att det ska ta slut nu! Håller just nu på att rensa ut gamla brev o vykort som är minst 20 år gamla. Tycker det låter bra att ha speciella insatser vissa veckor. Sen kan man ju ha sin egen utrensning Varje vecka iaf.

  SvaraRadera
 111. Hej! Jag vill också vara med o rensa, behöver det verkligen. Vore bra med särskilda insatser vissa veckor så man blir lite peppad. Fast man kan ju rensa varje vecka iaf o utmana sig själv!

  SvaraRadera
 112. Ja visst vill jag oxå hänga på! Här finns mycket att rensa:-) Karen Kingstons bok läste jag för länge sedan... o försöker faktiskt leva efter den läran. Men samlar ändå på mig alldeles för mycket negativ energi i form av högar i massor - helst på övervåningen.
  Både i huset och min egen "övervåning" (hjärnan!!!!). Behöver kickstartas!!!
  /Ulrika

  SvaraRadera
 113. Hej!

  Jag vill gärna vara med och rensa i röran! Hos mig finns en hel del att ta tag i, inte minst dom högar av papper som så lätt bildas. Det räcker med att lägga två papper på varann så börjar dom genast att föröka sig till en hög :(

  SvaraRadera
 114. Har ju glömt att skriva in här på ett tag. Rensar ju alltjämt... =)
  Ljuslådorna har rensats o ljusen har jag nu lagt i korgar i ett skåp (åhh, vad jag har flyttat dessa ljus!)
  Kylen har rensats ut ordentligt o städats, det riktigt ekar där inne nu! Ska fylla upp den idag, men med fräscha varor. Rensat tidningskorgarna på toaletterna (!), tidningsbordet i köket (+ alla reklampapper). Varit på återvinningen med ALLT! Rensat i diskbänksskåpet. Tom maken rensar... han har varit i Kenya en vecka o rensar fortfarande magen =)
  Nu är jag ledig 1½ vecka o fortsätter mitt rensande!
  Glad påsk alla!!

  SvaraRadera
 115. Jo, glömde en sak. Det har rensats i nattduksborden o nu ska de ut... men det ska in nya idag + nya sängar!! Ska även köpa nya sängkläder, så en rensning i underlakanen kommer det åtminstone att bli! (trasor till fönsterputsningen o sen kastas dem!)

  SvaraRadera
 116. Jag är med, jag behöver verkligen peppas! Jag börjar den här veckan med min garderob.
  Jag har blivit en följare också.

  SvaraRadera
 117. Åh jag är så med! :)
  Jag hade min kopia av Karen Kingstons Rensa i röran med Feng Shui passligt framme när mamma var och hälsa på och till min stora glädje började mamma läsa boken under de två dagar hon var här. Nu har jag lånat ut den åt henne och hoppas att hon läser den färdigt :)

  Hittills i år har jag gått igenom 6kg papper som jag samlade på mig förra året när jag jobbade som lärare (ja, jag vägde högen)
  Jag har också gått igenom kläder och har en enorm kapsäck full med kläder som jag inte använder och knappast kommer att använda igen. Den är bara så tung att jag inte orkar lyfta den. Ska endera dagen plocka lite kläder i en kasse och föra dem till UFF eller Frälsningsarmén.
  Min nästa tackling är köket och den enorma konstanta högen med disk. (när man lever ensam är det ganska onödigt med 6 set av allting framme = onödigt mycket disk, när jag klarat mig på ett 2 set :) )
  Och all e-mail jag får (jag skämms nästan över min inboxs storlek och antalet olästa mail :S )

  SvaraRadera
 118. Oj, jag har ju glömt att skriva här! Här rensas det som bara den! Min man har inte förstått det än, men jag har (med hans lov) köpt nya möbler till hans arbetsrum. Å han har börjat rensa där!!! När vi då börjat i hans rum, då måste vi ju bara fortsätta vidare... =)
  Vi har 5 stora garderober i det rummet. Dessa ska ut!! Alla grejer som då finns i garderoberna... vart ska dem då?? Ja, rensas, rensas, rensas!! Det kommer att bli ett fint arbetsrum, inte en "verkstad". Härligt!! Fortsättning följer!!

  SvaraRadera
 119. Kommer just från min "walk-in-closet" - har rensat ut en massa skjortor o toppar, jag inte haft på vääldigt länge! Det blev 2 banankartonger...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...