måndag 2 mars 2009

UPPSKATTNING STÄRKER DIN SJÄLVKÄNSLA!


Det håller du säker med om. Vi blir stolta och glad när någon berömmer oss eller visar sin uppskattning i form av en vänlig kommentar eller kanske en gåva.

Kom bara ihåg att säga TACK! Många blir så obekväma av berömmet att de försöker "vifta bort" det med ett äsch. Gör inte det. Känns det svårt eller obekvämt, så öva. Den som visar dig uppskattning vill dig väl. Att säga tack är det minsta du kan göra.


Var frikostig själv med att ge beröm och visa uppskattning till din omgivning! Det är en sådan liten ansträngning från din sida, men kan betyda så otroligt mycket. Kanske är det just din positiva kommentar som gör hela personens dag.


Jag är så glad över er alla härliga bloggläsare/bloggvänner! Jag är glad över att ni delar med er och att ni är med och förgyller mina dagar.Tack ska ni ha alla!PS. Här kan du läsa mer om vilka böcker som du kan välja på i den första BOKCIRKELN.
7 kommentarer:

 1. Jag rensar vidare. Lite trögt nu, men låter det vara så. Små steg i rätt riktning i alla fall.

  God natt! ♥

  SvaraRadera
 2. .....och jag är så glad för att jag hittat Dig och Din blogg!! Jag blir alltid glad/inspirerad när jag tittar in här!

  ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Äsch då....

  Nej, jag skojar bara. TACK till dej också :D

  Du kan väl länka till min vanliga blogg.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej, lovade att komma igen om resultatet av tandblekning med "whitining pen". Körde i två veckor, tänderna är vitare (mindre missfärgade:-). Jag vill ha ännu vitare tänder... Finns det starkare preparat? Är det bättre med en skena, form? Färgskalan var lite svår att använda, för mycket gråskala för mina gulskaliga tänder (framställer mig som ett missfoster..)
  Ulrika, har du tips på någon bra retorikkurs? Retorikbok?
  Förlåt att jag inte kommenterar din jätteintressanta blogg.
  Stefan

  SvaraRadera
 5. Tack för allt du delar med dig av, bara ett leende till en okänd du möter kan göra väldigt mycket för just denne person, att bli sedd och att någon bryr sig om. Tänk vad glad denne person kan bli.
  Ja vi är nog lite dåliga på att uppskatta oss själva och ta emot beröm, du har så rätt,vi ska strecka på oss ist och med glädje växa i berömmet och tacksamt ta emot. Likaså ska vi vara friskostiga med att ge berömmande ord till våra medmänniskor.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Äsch, Tack! ;) ;) ;)

  Detta är nåt som vi pratat om många gånger här hemma och skrattat åt. När man börjar att observera sina beteenden så kan man ju ibland bli lite full i skratt.

  Och man måste verkligen träna för att dels kunna säga (bara) Tack, och sen kan man fortsätta övningen med att riktigt riktigt försöka känna in berömmet/komplimangen ända in i hjärtat.
  Så att det inte blir en träning i att få fram själva ordet utan att också känna uppskattningen, i sitt inre - och förstå att personen verkligen menar det.

  Kram Ulrika!

  SvaraRadera
 7. Tindra - sakta men säker, det är min melodi det ;-)!

  Vendela - tack, gulle dej :-D!

  Malve - sluta sjåpa dig och sträck på dig ;-)! Jag länkar till din "vanliga"... Kram

  Stefan - roligt att höra att du ser resultat. Jag tror att om du vill ha starkare preparat så får du vända dig till tanläkaren. De har andra metoder som troligtvis är effektivare (med tanke på prislappen ;-)...)
  Vad gäller tips på retoriklitteratur eller kurser så är jag tyvärr inte rätt person att fråga. Har funderat själv på att gå en kurs på högskolan här i Västerås, men inte kommit tillskott...
  Inte behöver du be om ursäkt för att du inte kommenterar. Roligt att höra att du tycker det är intressant. Tack för det!

  Moonroose - nej det är inte mycket som behövs för att glädja någon stort. vi får träna på att både ge och ta emot beröm, det vinner alla på.

  S o F - ja visst kan vi bete oss knasigt när vi tänker på det.Jättebra tips på övning :-)!
  Stor kram tillbaka

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...